Реклама / Ads
6| 10018 |25.06.2012 НОВИНИ

Лексус бие по надеждност Мерцедес и БМВ, Фиат на опашката

.
Отличникът Лексус
Качеството на автомобилите става все по-добро. Това е изводът от последното изследване на надеждността на колите, публикувано от американската компания J.D. Power. Тя представя всяка година проучване за качеството на произведените автомобили на „възраст” до 3 години.
 
Особеното тази година е констатацията, че електрониката, с която са пълни повечето модели, все по-често дава дефекти.

 

Както е известно рейтингите, които дава компанията J.D. Power International, са от най-авторитетните. Последната пуликувана класация е на автомобили, които са представени на американския пазар, но са достатъчно представитерлни за повечето страни в света. Подреждането е направено на база отбелязаните обаждания на собствениците до дилъра и магазините за продажби. Окончателните оценки са получени от броя на оплакванията на 100 автомобила от една марка.

По шосета и магистрали в целия свят се движат 185 марки коли. При 65 на сто от тях качеството се повишава всяка година, подоблряват се и индивидуалните показатели.

Що се отнася до механичните качества обаче – там положението е доста зле. Електрониката и мултимедийните системи също създават големи главоболия. От 2009 година насам например развалените системи „хендс фри” и навигации са се увеличили със 137%.

Колкото до марките, както и миналата година, на първо място по надеждност е Лексус с рейтинг 73 неизправности на 100 коли. Второто място се заемат от Порше и Ягуар, което се смята за изненада. В тройката е и Кадилак. Следват японските Хонда и Акура.   

Колкото до индивидуалните успехи на японските модели по различни сегменти, най-предпочитана тази година е Хонда Фит. След нея се нарежда Тойота Корола, която отговаря и на европейските изисквания.

Реномираните марки Мерцедес и БМВ също са в десятката, но отстъпват с няколко места от предишни години.

Фолгсваген, Мини и Фиат са на опашката с по 151 оплаквания на 100 автомобила.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5366 |13.04.2012 ДПС без дарения, но с 3 нови мерцедеса . 12| 6529 |27.07.2011 Мерцедес на кротък бизнесмен хвръкна във въздуха . 1| 5714 |29.04.2011 Мерцедес изгоря на софийска улица . 41| 8463 |12.01.2011 Дондуков“ 2 потвърди за новия Мерцедес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads