Реклама / Ads
16| 6424 |04.10.2007 НОВИНИ

Лекуват Манол Велев като американски астронавт, може да се оправи

.
Състоянието на Манол Велев се подобрява. Възможно е в съвсем скоро време да започне бърз процес на възстановяване. Това съобщиха за Frognews.bg медици, запознати с процеса на лечение.
 
Обратно на всички прогнози организмът на съпруга на шефката на ДАМС Весела Лечева се справял с нанесените травми. Съществувала дори прогноза за пълно оздравяване на Велев.

За оптимистичната прогноза голям дял имала и невероятната техника, която била закупена от САЩ с пари на семейството. Според наши медици подобна апаратура се използва единствено в медицинските центрове на НАСА, за лечение на американските астронавти. Апаратурата е скъпа, но семейството е пожелало тя да остане за пироговци като дарение за техния самоотвержен труд, не само по случая с Манол Велев, а въобще. Такова желание заявила лично Весела Лечева.

Всеки ден за състоянието на Велев се докладвало лично в кабинета на президента Георги Първанов.

48-годишният бизнесмен и председател на клуб „Възраждане" Велев бе прострелян в главата пред входа на кооперация на ул. "Мизия", където е офисът му, на 11 юли. Велев бе откаран в тежко състояние в Пирогов, където бе опериран от екип, начело с проф. Габровски. Оттогава Велев е в кома. Той бе преместен за известно време  във Военно-медицинска академия, но след това бил върнат отново в „Пирогов", твърдят медици. Това обаче не било огласявано, за да не се пускат излишни версии. По желание на семейството от Белгия бяха извикани светила на медицината, които след обстоен преглед заявиха, че българските им колеги извършват възможно най-правилното лечение. Тогава се родила и идеята семейството да даде пари за купуването на последния писък медицинска апаратура, която да бъде използвана в лечението на президентския съветник и спонсор.

В същото време се разгоряха страсти около работата на Тотото, след като доскорошната зам.-шефка по финансовите въпроси Нели Димитрова написа писмо до Главния прокурор Борис Велчев. В него тя описва корупционни механизми, източване на пари и опит за тайна приватизация на тотализатора, като всичко това се ръководело от Манол Велев. Самата тя била принуждавана да му докладва движението на всички пари, а той вземал решения как да се постъпва.

Тези твърдения бяха категорично отхвърлени от Весела Лечева и ръководството на Спортния тотализатор. Въпреки това прокуратурата започна проверка по сигнала. Дори Лечева лично посети Борис Велчев и заяви, че ще окаже всякакво съдействие за изясняване на скандала.

Преди дни пък в. „Експрес" публикува информация, че братът на Весела Лечева - Симеон щял да поеме целия бизнес на Велев. Самата Лечева отрекла подобно нещо, но мълвата така или иначе обикаля бизнессредите.

Въпреки, че е в кома, Манол Велев бе преизбран за председател на бизнес-клуб „Възраждане" неотдавна. Това е по-скоро морален акт, отколкото работещо решение, коментираха близки до клуба.

Весела Лечева продължава да бъде пазена от гардове на Националната служба „Охрана".  Мъжете с костюми и слушалки в ушите се настанили дори при секретарката на Лечева, за да следят кой влиза при шефката на ДАМС.

Въпреки личните си проблеми Лечева бе сред гостите при откриването на предзиборната кампания на червения кандидат за кмет на София ген. Бриго Аспарухов. Запознати твърдят, че често посещавала и президентството.

Медиците са доволни, защото въпреки мизерното състояние на здравеопазването, са успели да се сдобият с техника от най-ново поколение. С нея щели да бъдат лекувани десетки сложни случаи, които досега са били считани за фатални. Дарителският жест на семейството на Велев щял да бъде признат и с връчване на знак за дарителство. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8895 |23.08.2007 Прокуратурата ще проверява командвал ли е Манол Велев Тотото . 2| 8110 |28.07.2007 Американските визи за българи падат до дни . 2| 4986 |12.07.2007 „Къде се пресякоха интересите на организираната престъпност и Манол Велев?”, пита опозицията . 3| 5280 |12.07.2007 Станишев: Покушението срещу Манол Велев е дело на свързани с организираната престъпност убийци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads