Реклама / Ads
11| 5020 |29.05.2011 НОВИНИ

Р. Леонидов: Пред джамията имаше двойна провокация

.
Румен Леонидов
От 2005 година в Атака нищо не се е променило, те не за първи път се бият с мюсюлманите. За тези доклади в Уикилийкс съобщиха малко медии, някак всичко е замръчкано.
 

Поетът Румен Леонидов, политологът Татяна Буруджиева и журналистът Иван Бакалов коментираха в студиото на "Отпечатъци" по бТВ събитията от последната седмица.

Т. Буруджиева обобщи, че нямаме държава. Декларацията за Атака е политическа, Атака е вредна за държавата, но тя не е във властта. От 2005 година в Атака нищо не се е променило, те не за първи път се бият с мюсюлманите. Неглижира се това, което беше публикувано в Уикилийкс. Посланикът може да пише това, което си иска. Това, което е публикувано, е публична тайна за българското общество. Публично, официално в чужди документи се казва нещо, а ние нищо не правим. В крайна сметка не говорим за това, което е в дъното, каза тя.

Според Ив. Бакалов събитията се подреждат едно след друго, може би случайно, може би не. Защо точно сега излязоха тези неща от американското посолство, попита се той. За тези доклади съобщиха малко медии, някак всичко е замръчкано. В Уикилийкс има няколко новини – за Цв. Бориславова, за това, че през 2006 г. Борисов имал отношение към някакви сделки и за връзките му с Пашата.

Р. Леонидов допълни, че всъщност някаква новина е, че Борисов се занимавал с наркотици. Фирмата "Ипон" е била охранителна, друга е историята с "ЛУКойл" и връзката с руснаците. Не трябва да се пропуска, че документите са подписани от важни хора в американското посолство. Странно е, че Борисов не е изпълнил обещанието си за "Атака", която, според мен, е продукт на руските служби. През миналата седмица за мен най-важна беше случката пред джамията, каза Леонидов и допълни, че е толерантен човек, но трябва да си отговорим и на въпроса, откъде се взеха толково много мюсюлмани с камъни и ножове. Явно това е двойна провокация. Слава Богу, че не стана нещо по-страшно при този сценарий. В Батак също беше поразително представлението. Трябва да обединяваме нацията, а не да я разделяме, препоръча той.

Според Буруджиева нацията се обединява, когато всяка група не настоява на своето на всяка цена. Институциите отново липсват, затова хората започват сами да решават проблемите си.

Резултатът от действията на "Атака", е, че следващия петък мюсюлманите ще отидат и на отсрещния тротоар. Става затвърдяване на позициите на всяка религиозна група. Не съм агресивен, уважавам ценностите, но не искам да се молят на тротоара, каза Иван Бакалов.

Коментирайки даренията в МВР Леонидов посочи, че те имат доста голям бюджет, който явно не стига. Не знаем кой спонсорира МВР, нищо не е мръднало в институцията МВР. Мрачно е, само старите пишещи машини са заменени със стари компютри. Битовата бедност е поразяваща, не зная как те имат самочувствие да работят в тази среда. Служителите на МВР имат самочувствие, те искат здрава ръка, но тя не прави икономиката, развитието на обществото.

Бакалов препоръча първо в МВР да забранят СОТ, защото те се конкурират с частни охранителни фирми. Всичките дарения са свързани с нещо, това е категорично. Щатът на министерството е огромен, те имат някакви дейности, разходи, но няма ефективност. Не може да имаме най-много полицаи на глава от населението. Няма нормална държава, в която това да се случва, а ние вече сме европейска държава.

Сега установяваме, че няма закон за даренията. Цари някакво желание да отчетем, да отбием номера, полицаите са демотивирани. МВР трябва да бъде съкратено наполовина, а по този начин ще се вдигнат заплатите, каза Т. Буруджиева.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4926 |25.05.2011 Прокуратурата нищи инцидента пред джамията в София . 54| 11152 |21.05.2011 След боя пред джамията – три дела в прокуратурата . 9| 5180 |18.05.2011 Хр. Митрева: Имаше списъци с имена от ГЕРБ! . 26| 5493 |17.04.2011 Доган бил топпопадение на ДС; играел двойна роля

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads