Реклама / Ads
32| 4749 |11.09.2013 НОВИНИ

Летял съм до Луната? А тройната коалиция до Нептун и Плутон!

.
Източник: Булфото
"Чета и не мога да повярвам на тази гигантска манипулация за полетите на "Авиоотряд 28". В цифрите, които са написали, влизат всички полети на президентството, всички полети на НС, всички полети на военните и всички полети, с които изпратихме до Израел пострадалите от атентата в Сарафово".
 
Това написа в своя профил във Facebook бившият премиер Бойко Борисов в отговор на данните, представени вчера от парламентарната комисия, която разследва полетите на властта с авиоотряда и въздухоплавателни средства на ВВС през периода 2009-2013 година .

Лидерът на ГЕРБ допълни, че в представените вчера данни са включени още полетите, с които са били извозени руските туристи при проблема с "Алма тур" през 2011 година "за да запазим добрите отношения и туризма в България, полетите на българските пожарникари, които прославиха България с професионализма си при пожарите в Израел и Русия, полетите, с които се спасиха животите на полицаи, артисти, отвлечени от пирати хора, с които се гасяха горски пожари и всичко останало..."

Според данните на парламентарната комисия общият брой полети, извършени с "Авиоотряд 28" с Бойко Борисов на борда, е 267. Те са стрували само като гориво над 1 млн. и 600 хиляди лева на бюджета.

Бившият министър-председател е прекарал във въздуха 37 денонощия. Общият брой дни с полети с него е равен на една високосна година или 366 дни, пресметна преди ден председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака".

"Факт е, че комисията на марионетката Лаков, дадена от БСП и ДПС на "Атака", не иска и бяга от това да сравни полетите с тези, направени от правителството на тройната коалиция, ръководено от Станишев. Не иска да разследва как бяха закупени еърбъсите и дестинациите на летенето им", изригна Борисов.

"Смея да твърдя, че така описани, че полетите са ми до Луната, тройната коалиция на Станишев е летяла до Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, взети заедно. Обещавам им, че когато ги свалим от власт, ще има анкетна комисия за това, за да могат българските граждани да сравнят кой къде е летял, по каква работа и да се види къде са летели те по скъпите курорти и дестинации. И в момента военните хеликоптери участват в снимането на филми, защото те не са военни, а са транспортни, само се водят като такива!", завърши бившият премиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5141 |10.09.2013 Ангелов: Не съм бил любознателен защо е летял премиерът . 15| 4902 |03.07.2013 Тройната коалиция бие ГЕРБ по полети с "Авиоотряд 28" . 28| 7976 |02.07.2013 Сборно Борисов летял с "Авиоотряд 28" година и половина . 11| 5903 |27.06.2013 Ангел Найденов: 25 пъти МС е летял с "Кугър" и "Спартан" през 2012-а

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads