Реклама / Ads
38| 6435 |11.09.2014 НОВИНИ

Левият Страхил Ангелов мачка художничката от РБ за паметника с шмайзера

.
Левият кандидат депутат Страхил Ангелов изнесе лекция на осмата от листата на Реформаторския блок Марта Георгиева, която надписа Паметника на Съветската армия. "Вие сте болни хора!", обърна се той към нея.
 
Осмата в листата на Реформаторския блок в 24-ти район в София Марта Георгиева беше задържана пред Паметника на Съветската армия, заради това, че написа „Окупатори“ на няколко места в основата на Паметника. Този акт показва позицията ни, че света е под заплаха от Русия, България също. За нас това не е паметник, то няма стойност. Ние го наричаме това нещо. Има стойност само за руското посолство. Това каза Марта Георгиева .

Паметникът на съветската армия беше боядисан, защото хората, които го направиха търсеха внимание. Това е много тривиален акт и рискува да влоши външнополитически отношения. Това каза кандидатът за депутат от БСП Страхил Ангелов пред БТВ.

Не знам за какво станах, това са простотии. Хората в света имат култура и не поругават паметниците си. Вие какъв паметник искате - на Адолф Хитлер ли? Паметници на съветската армия има и във Виена, но там хората ги уважават. Аз мисля, че Марта става в 3:00 ч. посред нощ да драска по паметниците, за да я дават по телевизията, смята Ангелов. Това не е паметник на Сталин, а е в памет на жертвите на фашизма. Помислете, преди да го поругаете, призова Ангелов.

Млади хора сте, как може такова нещо, къде ви възпитават, възмути се Ангелов.

Това е вандалска проява и аз не я одобрявам, добави той. Вие бихте ли сложили снимка на стената на убиеца на вашия баща?, попита го Георгиева. Това е една акция, която цели да покаже реалната заплаха за България. Ние не драскаме, а оставяме политическо послание. Когато това нещо бъде демонтирано и сложено в музей, тогава който иска може да ходи и да му се кланя, убедена беше Марта Георгиева.

Вие сте болни хора. Минал е четвърт век от тогава. Това са едни момчета и вие ги наричате репресивен апарат, нападна я Ангелов за обвиненията й срещу полицаите, които са я арестували.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7480 |27.08.2014 С. Ангелов пред Фрог: Сложиха ме на 15-то място в листата на 23-ти МИР . 31| 5032 |18.08.2014 Червения Страхил Ангелов иска шамари за шефовете в БСП . 13| 5027 |27.07.2014 Страхил Ангелов: Не чух от Станишев, защо паднахме от власт . 13| 5619 |24.07.2014 С.Ангелов от БСП: Кадрови идиотщини свалиха Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads