Реклама / Ads
51| 8758 |18.06.2011 НОВИНИ

Левите повеждат кметска кампания с парад на гейовете към соц-паметник?

.
Кандидат-кметът на БСП в София Георги Кадиев поведе днешния гей-парад към паметника на Съветската армия, което ядоса хомосексуалистите. Те заподозряха политика в предизборна агитация и начало на кампанията му. За сметка на това си нямериха нов фаворит в лицето на колегата му общинар Ангел Джамбазки от ВМРО.
 

Любопитни тийнове, възрастни хора и деца спираха по улиците и махаха на участниците в превърналия се в традиция гей-парад в столицата. Различното тази година бе, че общинският съветник от БСП и кандидат за кмет на София Георги Кадиев подкрепи шествието и дори дойде лично да се убеди, че няма да има нередности и атаки от страна на националистическите организации. "Не съм гей активист, но трябва да бъдем толерантни", застрахова се политикът, чиято първа предизборна проява съвпадна със "София прайд 2011". Пред репортер на Frognews.bg много от активистите бяха против политическото присъствие на Кадиев на парада и дори го заподозряха, че прави пиар на техен гръб и провежда предизборна агитация. Шествието потегли из софийските улици малко след 17 часа. Начело имаше камион-платформа, накичен с балони и знамена. От него звучаха техно, диско и хаус парчета. Участниците на шествието се движиха от НДК към Паметника на Съветската армия. Въпреки големите приказки и закани от страна на някои организации, провокации нямаше. Единственият, който дойде да изкаже недоволствтото си от парада, беше вечният кандидат-президент Йоло Денев. Той беше категоричен, че хомосексуалистите само гневят Тангра.

Парадът в София се организира за четвърта поредна година. Паралелно трябваше да има и националистически протест срещу него, но от общината не дадоха разрешение, за да не се стигне до сериозни сблъсъци между хората с различна сексуална ориентация и техните противници. Най-атрактивният плакат, който хомосексуалистите издигнаха, гласеше "Джамбазки е секси". Димитър, който развяваше култовия лозунг, посветен на общинаря от ВМРО, обясни пред Карбовски, че дясната ръка на Красимир Каракачанов не е "от нашата страна, но ние си го харесваме".

Гей парадът тази година е подкрепен от осем дипломатически мисии в София - тези на Холандия, Белгия, Норвегия, Финландия, Германия, Словения, Великобритания и САЩ. Те разпространиха декларация, в която изразяват ангажимента си към равните права на всички българи без значение на тяхната сексуалната ориентация или полова идентичност.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5288 |14.06.2011 Кадиев загърбва кметската битка, цели се в Дондуков 2? . 81| 7093 |04.06.2011 БТВ отказа да е част от проКуневата кампания на Слави . 8| 5002 |17.04.2011 ДПС с кметска кандидатура в София . 5| 5226 |10.04.2011 РЗС на извънреден конгрес през септември; ще водят нестандартна кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads