Реклама / Ads
14| 9317 |26.02.2010 НОВИНИ

„Лиани” крият смъртта на Емин

.
Истината за смъртта на мъжката секретарка на Доган - Ахмед Емин е скрита в секретната разработка „Лиани”, по която ДАНС и прокуратурата отказват да работят негласно. Това обяви пред Frognews.bg бившият заместник шеф в ДПС Осман Октай. Според него в „Лиани” са прихванати действия на министри от тройната коалиция, както и разпореждания на самия Доган, при разпределянето на пари от корупционни схеми
 

Октай е категоричен, че въпреки опитите на Сокола да се дистанцира от мъртвия Емин, наричайки го мъжка секретарка и омаловажавайки ролята му в партията, точно той е бил човекът, който е осигурявал трасето между шефа и обръчите от фирми, работата в така наречения бизнес център, финансовите потоци, контактите с всички нива на власт в държавата.

Спец полицаите от ГДБОП прихващат тази задкулисна роля на Ахмед Емин, разобличават го и правят опит да го използват като защитен свидетел и информатор за атаки срещу лидера на партията. Емин е можел да свидетелства, как Доган е управлявал управляващите, как се е разпореждал с министрите и кметовете, как реди корупционните схеми и те се превръщат в лиани, които смъртоносно обвиват държавата.

От тук следват два сценария за съдбата на Ахмед Емин, но те сочат само убийство и изключват версията за самоубийство, твърди Осман Октай.

Според първия сценарий Емин е признал пред шефа си, че е изпаднал в някаква зависимост от службите. Честолюбивият Доган е можел да реагира остро и болезнено срещу партньорите си от тройната коалиция – да поиска разтуряне на ДАНС и уволнение на агенти, пълна проверка, кой и защо го следи и разработва. Възможно е било и да се стигне до крайност – падане на правителството на Станишев, предсрочни избори? За да се парира непредвидимата реакция на Сокола, неудобният за службите вече Емин е поръчан да бъде очистен. Но целта не е само физически да го отстранят, а това да стане на знаково място, каквото са сараите в „Бояна”. Така Доган ще бъде вкаран в капана са се обяснява и оправдава за трагедията, стресът в организацията ще бъде голям, а доверието към нея дестабилизирано.

В екипа, който обслужва сараите на Доган е пълно с офицери от службите, които са там под прикритие, но никой не казва имената им и не ги осветява, а това не е случайно, казва Октай. Именно човек от тях е възможно да е изпълнил мократа поръчка срещу Емин.

Вторият сценарий се задвижва отново след осветяването на „Лиани”. Човекът който е провалил разработката, и който вероятно е високопоставен фактор в правителството на Станишев е предупредил Доган, че шефът на кабинета му Емин е вързан със службите и пее. Тогава самият лидер на ДПС има интерес да отстрани доверения си човек. А поръчката може да изпълни някой от бодигардовете му.

Не приемам версията на Камен Костадинов, че Емин е пратен от службите да убие началника си, но от стрес и напрежение е посегнал на себе си. Тя показва, че в ДПС ги е страх от отварянето на „Лиани”. До сега няма доказан мотив за версията „савоубийство”. Защо никой в сградата не е чул изстрела. В затворено помещение, той би имал силата на гръм. Да отнемеш сам живота си не се връзва и с характера на Емин – баща на три деца, привързан към семейството и родителите си, религиозен. Предсмъртното му писмо бе открито едва на третия ден, излага доводите си Осман Октай. А в същото време действията на Доган изглеждат неадекватни, объркани, говори като уплашен и дестабилизиран човек. Вероятно докарването му до това състояние и отслабването на контрола му в държавата е било целта на операцията.

Осман Октай казва, че доводите си е изложил пред разследващите, но не са били взети под внимание. Той уточнява още, че мъртвия Емин е ръководел и тайния фонд „Избори”, създаден през 2001 г. Чрез него е ставало координирането на финансирането на изборите и узаконяването на спонсорите. Октай е категоричен, че около Доган през последните 8 г. като фактор в управлението на държавата има и други трупове. Те са знакови, и ако разследващите подредят пъзела ще разкрият схемата на политическия октопод в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 28269 |03.02.2010 Дарина Павлова звъни на Павел Найденов за смъртта на Славка и Пол . 3| 4984 |19.01.2010 Още разследват смъртта на загиналите в Охрид българи . 6| 18935 |12.01.2010 Радо Прашката от Петрич като Ванга предрекъл смъртта на Б. Цанков . 1| 5440 |11.01.2010 Слушат аудиозаписи за смъртта на Борилски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads