Реклама / Ads
30| 5292 |27.09.2009 НОВИНИ

Лидер на новата мюсюлманска партия: Мачка ни държавата!

.
Мачка ни държавата. Искаме равноправие, както всички в България, а не етническо напрежение. Това заяви пред БНР Юзеир Юзеиров, учредител на новата партия „Мюсюлмански демократичен съюз”. Защо може да има християнски демократичен съюз, а мюсюлмански да не може, - попита Юзеиров.
 
Той отрече връзки с ДПС.

Вдигнали сме паметник на загиналите в България, а не сме казали, че е на незнайния мюсюлмански воин. Преди дни същият Юзеиров обеща партията му да се бори за смяна на имена на улици, селища и дори на големи градове с такива на турски герои, което било нормално за една съвременна държава, членка на ЕС. До дни ще сме събрали над 5000 подписа и ще регистрираме партията. Много хора се записват. Те ни търсят, не ние тях, категоричен е Юзеиров.

Създаването на подобна партия е нарушение на Конституцията! Сезирали сме съответните енституции, които трябва да вземат отношение веднага, заяви на свой ред Яне Янев, лидер на РЗС.

Новата етническа партия се появи в България след скандални нападки и защита от страна на основтелите. Партия "Мюсюлман демократичен съюз" бе учредена в с. Славяново, Търговищко. За събралото се множество в центъра на селото глрас изви ромската перла Софи Маринова. Тя отказа да поясни дали подкрепя новата политическа формация или просто пее срещу хонорар.
За председател на новата партия бе избран Али Юзеиров, който заяви, че МДС ще участва на предстоящите местни и на президентските избори. От новата партия искат промяна на Конституцията, което сега ощетянала турското малцинство в България.

Али и брат му Юзеир Юзеирови са създатели на Българския червен полумесец, който бе регистрирано като сдружение с нестопанска цел през пролетта на тази година. Това също предизвика скандал, но не отказа братята.
Българският червен кръст реагира остро и изпрати жалба до съда в Търговище, според която регистрацията е в нарушение на Женевските конвенции от 1949 г. и техните Допълнителни протоколи от 1977 г. и на Закона за Българския Червен кръст.
В нито една от 186-те страни, на чиято територия осъществяват своята дейност официално признати дружества-членове на Международната федерация, няма прецедент официалните държавни власти да регистрират две организации на Червения кръст/Червения полумесец, заявиха тогава от БЧК.

Полемика предизвика и раздаването на помощи в поповско преди изборите от Българския червен плумесец.
Братята Юзеирови днес обявиха, че в новата партия може да членува всеки, който е приел етичните норми на мюсюлманството, като допълниха, че МДС няма да бъде партия на етническа основа и не било задължително в нея да членуват само мюсюлмани.
Юзеир Юзеиров каза, че с лидера на ДПС Ахмед Доган са близки приятели.
Пред клуба за приятелство и братство в поповското село Славяново се събраха десетки хора. Партията беше учредена със 680 писмени заявления за членство.

Около джамията в поповското село се бяха събрали и хора, които наблюдаваха случващото се и не желаеха да разговарят с репортери. Някои от тях дори показваха неприязън към журналистите.
След учредяването прозвуча химнът на новата партия - османски военен марш.
По-късно ръководството на партията даде пресконференция, на която заявиха, че новата партия е създадена да се бори за правата на всички български граждани.

Учредителите упорито отказваха да коментират отношенията си с ДПС и дали имат връзка с хора на Ахмед Доган. Те обясниха, че досега не са били политически пристрастни, но обстановката в страната ги принудила да предприемат тази крачка.

В клуба, където се проведе пресконференцията, на видно място беше поставена поздравителна картичка от лидера на ДСП Ахмед Доган по повод Рамазан Байрама.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5308 |26.09.2009 Учредиха мюсюлманска партия . 7| 5468 |21.08.2009 Кметът на Казанлък мачка закона с милиони . 13| 4549 |09.08.2009 Първанов пак предпазлив към новата власт . 7| 6008 |31.07.2009 Ченгета тарашат брат на ДПС лидер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads