Реклама / Ads
3| 4981 |10.05.2013 НОВИНИ

Лидер ще предложат Закон за подпомагането на българското производство

.
Петко Атанасов, водач на листата на ЛИДЕР в Хасково
Първото, което ще направим като народни представители, е да предложим Закон за подпомагане на родното производство.
 

Това заяви пред журналисти Петко Атанасов, водач на листата на ЛИДЕР в Хасково, подкрепени от НИЕ. Атанасов отбеляза, че такъв закон е съществувал до 1944 г. “Вече започваме да работим по конкретни текстове на такъв закон за подпомагане на родната промишленост, производство и селското стопанство.

Основният въпрос е ние да можем да произвеждаме и да изнасяме, защото само с търговия няма да можем вече да живеем”, заяви водачът на листата.     Този закон ще включва данъчни облекчения и стимули за всяко разкрито производство, за работни места, които са задържани поне пет години.

Задължително в България трябва да има данъчна амнистия, за да излезе българската икономика от сивия сектор, смята Петко Атанасов.  Според него респектът към държавата трябва да бъде съчетан с облечения за хората, които искат да развиват бизнеса си.
    
В закона ще бъдат поставени условия за всички чужди инвеститори, които инвестират в страната ни. Те трябва да поощряват развитието на съпътстващи производства, които да бъдат родни, посочи Атанасов.

“Ще въведем текстове по примера на други европейски държави. Когато там търговски вериги откриват свои магазини, се поставя условието поне 50 процента от продуктите в тях да бъдат произведени в района до 50 километра от мястото на техните магазини. По този начин търговските вериги ще бъдат поощрявани да правят инвестиции в родното производство и да наемат на работа българи”, поясни кандидатът за народен представител.

В Димитровград предвиждаме възраждане на въгледобива, като очакваме да бъдат открити около 3000 работни места в целия регион, добави той.
Грижата ни и за работещите хора е основният момент в цялата ни кампания, подчерта Петко Атанасов и на среща с регионалното ръководство на КНСБ в Хасково. Заедно с него бяха и кандидатите за народни представител от листата на ЛИДЕР Юлиян Семерджиев и Деница Жекова.

Стремим се да запазим работните места в условията на икономическа и финансова криза, заяви пред синдикалистите Семерджиев, който е главен юрисконсулт в ТЕЦ „Марица 3” в Димитровград. Той отбеляза добрите взаимоотношения между ръководството на топлоелектрическата централа и синдикатите в предприятието. Кандидат-депутатът сподели и за социалните придобивки, които са осигурени на работещите в ТЕЦ-а.

Председателят на регионалната организация на КНСБ Василка Иванова каза, че на тази среща е чула нови, по-различни идеи за развитието на страната, в сравнение с предизборните програми на другите партии и коалиции. Тя изрази надежда, че в следващото Народно събрание ще има повече нови лица, които наистина ще се заемат с решаването на проблемите на хората.

Иванова подари на гостите меморандума на КНСБ за социално - икономическото и обществено-политическото развитие на България през 2013 – 2017 г. Кандидатите за народни представители почерпиха домакините си с бонбони, които бяха родно производство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5484 |09.05.2013 Инж. Милен Спасов: Не вярвам на обещания, ЛИДЕР ми помогнаха . 4| 6907 |09.05.2013 ЛИДЕР и БЛС подписаха договор за за общи принципи и действия в здравеопазването . 13| 5449 |08.05.2013 Татяна Буруджиева: Нужни са промени в законите за култура . 4| 5553 |08.05.2013 "Атака" и "България на гражданите" - с най-много незаконни плакати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads