Реклама / Ads
1| 9954 |25.04.2013 НОВИНИ

ПП Лидер спазва обещанието – открива работни места, а не шумни кампании

.
Още в началото на предизборната кампания водачът на ПП Лидер за Враца Златка Карамелска заяви, че „няма да правим шумни кампании с концерти, а ще работим и ще разкриваме нови работни места."
 
Думите й днес бяха потвърдени с връчването на трудови договори на нови четирима работници, наети в ТЕЦ „Градска". Топлоцентралата е част от дружество „Топлофикация" Враца, а договорите връчи зам.изп.дир. на дружеството и четвърти в листата на Лидер инж.Кремен Георгиев.
Работниците ще обслужват новоизградената инсталация за изгаряне на биомаса с цел производство на топлинна енергия. „Работихме усилено през зимата и новата инсталация ще ни позволи да сме поне частично независими от цената на газта, която е основният фактор при определяне цената на нашата услуга за доставка на топлинна енергия", обяви инж.Георгиев. Най-хубавото е че това дава възможност за откриване на нови работни места. В момента те са четири, но до края на годината ще се увеличат". Заедно с новонаетите днес работници, заетите в „Топлофикация" Враца стават 115 човека.

Инж.Георгиев обясни, че инвестицията не е на много голяма стойност, но ефектът ще е несъизмерим - и за икономическото състояние на „Топлофикация" и за цената на топлинната енергия. Със сигурност инсталацията за изгаряне на биомаса ще задържи поне на сегашните нива цената на топлоенергията за абонатите, като намерението е и да я намали.

Диверсификацията на горивата, т.е. използването в производството на топлинна енергия на нов вид гориво е много важна стъпка за дружеството, тъй като само новата инсталация ще произвежда ¼ от цялата необходима топлоенергия през зимния период при многократно по-малко разходи.

Инж. Георгиев каза, че ще се постараят да съберат биомаса от региона, защото „това са отпадъци от сечища, дървопреработвателни предприятия или най-общо казано - отпадъчна дървесина. Оказва се, че в наоколо има достатъчно голям брой доставчици".

„Мотото на ПП Лидер за тази кампания, а и за в бъдеще е откриване на нови работни места", обясни водачът на листата Златка Карамелска. Не бива да чакаме само на социални помощи от държавата, а трябва реално икономиката да работи. Ето защо днес сме тук в ТЕЦ „Градска" и се откриват нови четири работни места. Те са само началото от работата на партията в посока развитие на икономиката в региона.”, заключи Карамелска.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5085 |25.04.2013 Плевнелиев: Не очаквайте да давам оценка за един или друг лидер . 7| 4878 |24.04.2013 ЛИДЕР с идея за спасяване на болници от финансов колапс . 3| 6272 |24.04.2013 ЛИДЕР дари книги в Световния ден на книгата и авторското право . 41| 5633 |23.04.2013 Пламен Орешарски се среща с трима знакови европейски лидери в Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads