Реклама / Ads
21| 8746 |30.07.2020 НОВИНИ

Лидерът на БОЕЦ: Готови сме на преговори с полицията. Напускаме “Орлов мост” срещу оставката на Борисов /снимки/

.
Блокираният ”Орлов мост”
Готови сме на преговори с полицията. Напускаме веднага “Орлов мост”, ако Бойко Борисов подаде оставката на прав. Това каза пред Фог нюз лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, който от снощи е на възловото столично кръстовище.
 

Около 50 души в момента са блокирали моста. Има опънати множество палатки и шатри. Очаква се до край на деня те да се умножат. Само за около 30 минути около 10-на доброволци донесоха на протестиращите вода и храна.

 

Дадоха заявка, че след няколко часа ще дойде нова смяна,  която да смени хората, които са от снощи. Въпреки умората, хората изглеждат мотивирани да отстояват исканията си до край-оставка на Борисов и Иван Гешев.  

“Първи дойдоха днес да ни поздравят озеленителите. Поговорихме си с тях и те споделиха, че с нетърпение очакват края на управлението на Борисов”, споделиха стачкуващите пред екипа ни.  С окосената трева протестиращите пишат “Оставка” върху шосето. 

 

С нескрит смях посрещат думите на министър-председателя от днес, че:  "всички, които са против диверсификацията, призовават за оставка на правителството”. “А Борисов има ли представа дали сме против Световната банка, НАТО, ЕС?”, пошегуваха се те. Болшинството дори признаха, че вече им е все тая какви ги “плещи” оттук насетне  премиерът, особено след вчерашния му запис с Томислав Дончев, който изтече в “Афера”. 

 

Протестиращите са готови да посрещнат полиция и жандармерия, ако властта реши да им изпрати. Те са категорични, че нямат нищо против ченгетата и уважават техния труд. Наясно са, че ситуацията се използва, за да настървява хората, които имат едни и същи проблеми, един срещу друг.

 

Нито един от преминаващите хора през "Орлов мост" не показа раздразнение от блокадата, даже напротив. Някои дори викаха "Оставка!", пресичайки мястото. Пиар експерти смятат, че една от опорките на властта ще бъде да изкарат техни хора, които публично да се оплакват от блокадата.

 


.

.

.


.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6331 |20.07.2020 Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев алармира, че разследващи от МВР тормозят съпругата му след трансплантация на бъбрек . 8| 6322 |18.07.2020 Лидерът на либерали в ЕП призна, че е сгрешил с подкрепата си за Доган . 28| 5014 |16.07.2020 Лидерът на АЛДЕ защити Доган: Екстремисти навлезли в частния му имот . 32| 14346 |13.07.2020 Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ пусна снимка на Догансарай преди Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads