Реклама / Ads
6| 4739 |21.03.2019 НОВИНИ

Лидерът на БОЕЦ: Цветанов е с няколко апартамента в страна, последна по доходи в Европа

.
Георги Георгиев
МОЖЕ И ТАКА! Бедни и богати. Най-бедният президент в света е бившият президент на Уругвай. Независимо, че страната му се радва на стабилно икономическо състояние, Хосе Мухика, избран за президент през 2010, е решил да живее като обикновен пенсионер. Живее заедно със съпругата си, обработва си земята, ремонтира си всичко сам, но… дарява 90 % от месечната си заплата на бедните.
 

Така от 263 000 уругвайски песо (20 000 лв.), оставя за себе си около 2000 лв. месечно. Единствената скъпа покупка, която си е позволил по време на мандата е Фолксваген Бийтъл на старо, който купил за $ 2000. През 2015г. (когато приключва мандата на Мухика) Уругвай е поставен в доклада на ООН за човешко развитие и условия на живот преди България. Показателно. Уругвай е най-демократичната държава в Латинска Америка, която според доклад на британското списание The Economist заема 27-мо място от общо 167 изследвани държави. Има и едно от най-ниските нива на корупция. Заедно с Чили заема първо място в Латинска Америка по най-нисък показател „Индекс на корупцията“ на организацията Прозрачност без граници.

 

Почти по същото време - 2009г. и ГЕРБ идват на власт в България. Тогавашният председател на управляващата партия ГЕРБ Цветан Цветанов, влиза по негови думи с ипотекиран апартамен в управлението. Днес е горд собственик на няколко апартамента за няколко милиона лева, а България е на последно място в Европа по доходи и жизнен стандарт и на първо по корупция и потъпкване на човешките права. По време на управленията на ГЕРБ и Борисов, България е и на водещо място в света по обезлюдяване, и на последно в Европа по свобода на словото. По изследване на същата организация Прозрачност без граници за 2017г. , България е поставена на 71 в света и е на последно място в Европа по показател "Индекс на корупцията" с най-високи стойности.


Това е само един пример и сравнение. Пример за това, как свестни и порядъчни управници могат да водят целият народ напред в развитието му и обратното - корумпирани и алчни ченгета, мафиоти, комуняги и мутри могат да затрият и ограбят цял един народ.  Това не е популизъм. БОЕЦ предстаеваме факти, а изводите всеки може да допълни за себе си.

 

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5442 |21.03.2019 Менда Стоянова попитана за апартамента на Цветанов: Не искам да си губя времето за този разговор . 18| 14409 |21.03.2019 Андрей Райчев: Покупката на Цветанов „мирише“ отвсякъде, мисли, че ще управлява вечно . 9| 4128 |20.03.2019 Цветанов: Изряден съм и съм го доказал . 5| 4291 |20.03.2019 Цачева не знаела за апартамента на Цветанов, мълчи за цената на своя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads