Реклама / Ads
12| 6285 |02.10.2013 НОВИНИ

Лидерът на ДРОМ: Ромите допринасят за българската икономика, бежанците - не

.
Илия Илиев и Ангел Джамбазки Източник: bTV
Над 5000 са бежанците в България и те бъркат в канчето не само на циганите, но и на българите. Как става така, че ромите напускат страната, а сега строим училища за бежанци.
 

Това каза лидерът на ДРОМ Илия Илиев в студиото на бТВ. Според Ангел Джамбазки от ВМРО обаче повечето хора влезли у нас не са бежанци, а нелегални емигранти. Голяма част от тях са от Африка, мъже между 20 и 40 г., които вършат престъпления. Предстои да си поделят кражбите - една част ще бъдат извършвани от цигани, другите от емигранти. Границата трябва да бъде плътно затворена, смята Ангел Джамбазки.

Има стотици хиляди гладуващи роми, а сега приютяваме бежанци, на които им даваме прекрасни условия за живот, отговори Илиев. Не може да даваме нещо на хора, които не са допринесли с нищо за българската икономика, докато ромите са допринесли, добави циганският бос.

На въпрос с какво точно са допринесли ромите за икономиката, Илиев отговори, че всеки ром е български гражданин, който дава нещо на икономиката ни. Лидерът на ДРОМ заяви още, че спазват законите.

Основният интерес на циганската общност е разпределението на социални помощи. Това се дължи на ниското образование и липсата на равнопоставеност на трудовия пазар заради неграмотността им, каза Джамбазки.

Има стотици хиляди хора, които заминават в Европа, за да търсят работа. Ромите в момента са част от проблема на страната за отказа да бъде приета в Шенген. Сега приютяваме сирийците, а нашите български роми, които заминават за чужбина ни спират за Шенген, коментира Илия Илиев.

Вътрешният министър на Франция Манюел Валс каза, че ромите никога няма да се интегрират и затова трябва да се пратят отново в страните, от които произхождат. Защо не си разпънат катуна под Айфеловата кула, нали са свободни европейци, избухна Джамбазки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6389 |27.08.2013 Н. Алгафари: Лидерът на БСП иска властта на всяка цена . 4| 6785 |13.08.2013 Лидерът на Сивите вълци е заловен на българо-турската граница . 3| 6709 |29.07.2013 Български полицаи бдят над ромите в Бордо . 19| 5509 |08.04.2013 Райков призова ромите да не продават гласа си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads