Реклама / Ads
38| 5741 |08.11.2013 НОВИНИ

Лидия Шулева зове: Да се разпуснат партиите

.
Лидия Шулева Източник: Булфото
Вицепремиерът в правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева определи политическата обстановка в момента като пъзел, който не може да бъде сглобен. „Какво имаме? Парчета, от които правиш нещо, и после то се разпада. Тези парчета доказаха, че не могат да създат единно цяло. Те са изживели своето време и трябва да се разпуснат. Партиите да се разпуснат”, призова бившият политик в "Лице в лице" по бТВ.
 

 

Шулева е убедена, че трябва да се създаде изцяло нова дясна партия, за да има политическа промяна. На сходна позиция се оказа и Стефан Софиянски: „Новото не го виждам в старите структури, те трудно биха генерирали нещо ново. Протестът да се смени системата, не е протест. Ние, когато бяхме на улицата, знаехме какво искаме, а сега протестиращите не знаят”, убеден е бившият кмет на столицата. Той не смята, че Реформаторският блок ще донесе промяна: Когато си бил на власт и не си извършвал реформа, не можеш да се обявиш за реформатор, както са се нарекли политиците от Реформаторския блок.

 

Софиянски даде и своята оценка за управлението на сегашното правителство. „Какво може да се каже за 6 месец управление!. Може да считаме за успех, че правителството още не си е подало оставка, пошегува се той и продължи: Става ми смешно, когато ГЕРБ искат спиране на пенсионната възраст. Дянков искаше по-малко да плаща за пенсии, а да получава повече. Точковата система е много по-справедлива, която беше комбинация от трудов стаж и възраст. Сегашното правителство на фона на някои проблясъци има и редица слабости. То състави чисто партиен кабинет. Бюджетът им показва краткосрочна перспектива, а не дългосрочна, отбеляза още Софиянски.

 

„Трудно е да се даде образ на това правителство, което още от първата си седмица работи под натиск. Не можа да оформи своя образ като експертно правителство. Наследството на Дянков е много тежко. Той успешно срина доверието в държавата. Спирането на плащането по всички договори по обществени поръчки доведе до огромен срив. След едно такова наследство е много трудно да оправиш държавата”, даде своята оценка Шулева.

 

Тя коментира и скандала с оставката на Христо Бисеров. Ситуацията с разследването на зам.-председателя на Народното събрание, определи като печална. „Доста бяха категорични твърдения, че сигналът срещу него е от партньорска служба, смята Шулева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6673 |22.08.2013 Лидия Йорданова ще съди заради уволнението си . 12| 5183 |12.07.2013 Окончателно: Шулева е невинна . 34| 6402 |23.02.2013 Гамизов: Плевнелиев е продукт на Шулева . 13| 5654 |05.11.2012 Атака зове: Бойкот на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads