Реклама / Ads
2| 6053 |20.02.2009 НОВИНИ

Лихварска мрежа уж се отчитала на Баретата

.
Тарторът на групата Д. Диамандиев и аверите му зарибявали жертви с коефициенти на Еврофутбол, по-високи от официалните. Детеубиецът М. Панюков бил техен клиент; продал си скъпото БМВ заради борч.
 

Районна прокуратура в град Гоце Делчев проверява дейността на неврокопчаните Димитър Диамандиев, Йордан Софков, Борислав Мавродиев и Атанас Бунов, уличени, че са въртели черно тото и се отчитали на бившия командос Златко Баретата, съобщава днес вестник "Струма". Криминалисти разплели лихварска мрежа, действала на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

Според информация на вестника тарторът на групата Димитър Диамандиев всяка седмица пътувал до столицата, за да носи печалбите от черното тото, което от години се разиграва в региона. Той и аверите му използвали неправомерно листата на Еврофутбол, за да зарибяват жертви, като им давали коефициенти, малко по-високи от официалните. Задлъжнелите получавали заем при 12-14% дневна лихва с условието да я завъртят отново на хазарт. Схемата довела до там, че бизнесмени заложили в тази комбина къщи, апартаменти, коли.

Детеубиецът Манчо Панюков от Осиково също участвал в залаганията - за да играе, той дори заложил скъпото си БМВ. Frognews.bg напомня, че Панюков от Осиково, който зверски закла едното си дете, разби главата на другото и подпали роднините си заедно с дома им, действително взимал заеми, които не връщал. Тогава съселяните му разказаха, че да търсят длъжника, идвали и мутри. На Манчо Панюков му се налагало да разпродава имущество. Най-вероятно това е станало, за да може той да изчисти дълговете си към групата на неврокопчаните, въртели черното тото.

Дали Панюков е "пропял" в ареста, или криминалистите са действали по предварително известна следа, засега остава неизвестно.Възможно е също да се използват "източници" на информация уж от Панюков, за да се ударят определени хора, поради липса на други доказателства. Юристи припомнят, че всъщност задължение на органите на МВР е да следят за нелегален хазарт, нарушаване на закони и пр. дейности, свързани с лихварство. В случая става дума и за незаконно ощетяване дейността на Еврофутбол, което също е работа на правоохранителните органи - да защитава законния бизнес. Според тях подхвърлянето на "оперативна информация"нерядкобило знак, че разследването по някой случай не върви според очакванията и се използва метода "изтичане на информация", за да се влияе на общественото мнение. 


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5758 |20.02.2009 Сняг през февруари? Изненада! . 7| 5053 |19.02.2009 Оправдаха предполагаемите убийци на Ана Политковска . 5| 6808 |19.02.2009 Златко Баретата остава в ареста, на свобода бил опасен . 11| 5581 |19.02.2009 Дебнат ни в нета само при тежки престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads