Реклама / Ads
18| 8636 |11.06.2020 НОВИНИ

ЛиЛана: Явно ние сме най-големите престъпници. Дни преди ареста бяхме готови с продажбата на винетки

.
Лиляна Деянова- ЛиЛана
Явно ние сме най-големите престъпници. Дни преди ареста бяхме готови с продажбата на електронни винетки. Това каза пред журналисти Лиляна Дамянова, по известна като певицата ЛиЛана. Тя и съдружникът й Мартин Димитров бяха арестувни за злоупотреба с евросредства. Под наказателна отговорност е подведен и брат й Александър Деянов-Скилър.
 

Днес апелативния специализиран наказателен съд гледа мярката й за задържане. Тази задача се падна на шефа на съда Георги Ушев. Предходната инстанция  реши да пусне Лилана под домашен арест. Това решение бе обжалвано както от адвоката й, така и от прокуратурата, която настоява младата жена да остане зад решетките. Ето какво сподели тя за бизнесначинанията и за опонентите им в бранша:

 

Не смятам, че с нещата, които сме правили аз, моят съдружник и най-вече брат ми, заслужаваме да бъдем тук. За пет години сме направили два европейски проекта. Явно ние сме най-големите престъпници в България-младите хора, които са наградени с най-голямата награда в областта на АйТи бизнеса. Това не ни притеснява, защото знаем, че сме невинни. Това по-скоро ни мотивира да се борим срещу тази несправедливост. Три дни след като бяхме задържани ние трябваше да пуснем електронните винетки. Имахме сключен договор с най-големия мобилен оператор и няколко бензиностанции. На 28 април трябваше да стартираме продажбата на електронни винетки.






Това е в интерес на „Интелигентни трафик системи“. Няколко дни преди да влезем в ареста, няколко бензиностанции се отказаха да работят с нас, като ни обясниха, че са получили писмо от същата фирма да не работят с нас, тъй като нашата система не била достатъчно добра. Това писмо го има при нас и мислехме да сезираме КЗК. Не зная дали заради Божков съм тук, но ако това е така, това е позорно. Не поддържам връзка с г-н Божков. Аз съм в ареста 45 дни. Направих проучване и се оказва, че откакто има европейски фондове, ние сме единствените, които лежат в ареста.

 

Нас ни обвиняват в някакъв конфликт на интереси, който още не можем да разберем какъв е. Спомняте си „Къщи за тъщи“. Имаше зам.-министър на икономиката, който, ако не се лъжа, въпреки очевидния конфликт на интереси, беше пуснат под гаранция от 100 000 лева. Явно някой го е страх, но не мога да разбера от какво. Аз не съм певица от много години. Занимавала съм се с бизнес повече, отколкото съм правила музика. Това, което ние правим е софтуер. И в това сме добри. Когато АПИ не ни позволи  ние да се свържем със системата, ние намерихме начин да продаваме винетки без държавата. Да се опитаме да направим така, че отвън да променим нещата и да направим системата по-добра за потребителите.

 

Казахме си, че се отказваме от 7%-та комисионна от държавата, свързваме се с всички годишни технически прегледи, свързваме се с всички бензиностанции, с всички обекти, които предлагат неща за автомобили. И ги обединяваме. Направихме бонуси от по 20 лева за всяко нещо, което човек може да ползва за своя  автомобил. Така ние вдигнахме винетката само с 3 лева, за да може да печели от нещо, но бяхме готови да пуснем нещо като предплатена карта за мобилен оператор, която можеш да активираш когато искаш. Без да висиш на касата и да грешиш. „Шел“ и „Лукойл“ бяха двете бензиностанции.






В съдебната зала се разбра, че вчера към основното обвинение на Деянова - за участник в ОПГ, е добавено второ - за измами при получаването на евросредства. Към новото обвинение е привлечена и бившата й дуетна половинка от дует L.A. Ася Йочева.

 

Адвокатът на Лиляна Николай Хаджигенов  каза, че тя е по-известна от Делян Пеевски заради клиповете й по MTV и няма как да се укрие.

Очаква се решението на съда! 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5088 |08.06.2020 Адвокатът на Полфрийман: Писано е ”Всичко скрито ще стане явно” . 3| 9094 |05.06.2020 Албена Белянова: Явно е, че няма кой да накаже Държавната комисия по хазарта . 8| 5760 |16.05.2020 Радосвет Радев: В условията на криза се случват най-големите бъркотии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads