Реклама / Ads
99| 5322 |27.03.2013 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Ние не скрихме нито една "калинка"

.
Магистрала “Тракия” няма да бъде завършена, ако не се работи ударно на три смени, заяви бившият министър на благоустройството Лиляна Павлова.
 

Тя призна, че е налице забавяне на изграждането и трудно ще бъде завършена на 1 юни, както е обещала.  “Изпълнителят обеща на мен, както на Екатерина Захариева, че ще направи всичко възможно магистралата да бъде завършена”, каза още Павлова допълни, че като министър е доказала, че инфраструктурата е важна, тъй като тя води инвеститори, а те пък отварят работни места.

Ако ГЕРБ дойде отново на власт, партията ще фокусира вниманието си върху намаляването на безработицата. “След втората година когато нещата бяха успокоени, трябваше да обърнем внимание на доходите, както и на малкия и средния бизнес”, отчете Павлова в "Лице в лице".

Тя обърна внимание, че при повторно тяхно управление ще се подобри кадровата политика. “Ние бързо направихме корекции. Направихме смени на висши ръководни длъжностни. Във всички управления имаше "калинки", ние не скрихме никого”, похвали се бившата министърка и добави: “Ние отваряме нова страница в политическия живот. Ние сме първите, които си признахме грешките”.

Павлова обеща от името на ГЕРБ, че инвестициите ще достигнат при тях 5 млрд. Това не било невъзможно, ако 2012 година отчете 4 млрд.

Друго, което партията ще направи, е лихвена амнистия. През 2010 и 2011 година бизнесмените са задлъжнели към държавата с осигуровки и данъци заради големите лихви, отчете Павлова. За да си стъпят работодателите на краката, ще им бъдат опростени лихвите за 2-3 месеца, обеща тя.

Социалните осигуровки ще бъдат покрити от държавата за работници в Северозападна България. Този стимул ще подобри бизнес климата в този район. Освен това ГЕРБ ще направи всичко възможно да се увеличи производството на крайните продукти, а не да бъдат внасяни отвън. Това, което ще се изнася, е готовият продукт, каза още Павлова.

Инвеститорите ще бъдат привлечени и с ниски данъци, както и с връщане на ДДС за 7 дни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6371 |24.03.2013 Лиляна Павлова: Като влезеш в политиката, разбираш колко е гадно . 15| 6180 |12.03.2013 Л. Павлова: Магистрала "Тракия" ще е готова до юни . 11| 5441 |07.03.2013 Л. Павлова: Остават още 35 км от АМ "Тракия" . 10| 5735 |02.03.2013 Лиляна Павлова разкритикува Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads