Реклама / Ads
13| 10654 |02.06.2017 НОВИНИ

Лиляна Павлова се присмя на Държавния департамент на САЩ

.
Една от любимките на премиера Бойко Борисов – Лиляна Павлова – се присмя публично над Държавния департамент на САЩ. Министърът на измисленото ново Министерство на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. заяви, че български кръгове и партии плюят държавата.
 
Така тя обясни информацията от Доклада на Държавния департамент, че у нас корупцията е огромен проблем. Направи го в сутрешния блок на бТВ.

Корупцията в България продължава да е бреме, тегнещо върху способностите на правителството и подкопава доверието на обществото и бизнеса в съдебната система и в други правителствени институции. Това е един от изводите в поредния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека по света през 2016 г.”. Това пише буквално в доклада. На опозицията това й е работата, да критикува управлението, но БСП го прави целенасочено, деструктивно. Трябва да говорим за България така, както искаме да я виждаме. А не да плюят някои и да очернят всичко.

 

Павлова между колеги. СНИМКА: БГНЕС

 

Според обясненията на Палвова излиза, че в Държавния департамент на САЩ работят наивници, които всеки може да заблуди както си иска.

Докладът на Държавния департамен излезе на 4 март 2017 г. В частта за България е подчертано, че най-големият ни проблем е корупцията, особено по високите нива на властта. Това спъва развитието на страната, не се разследват драстични случаи, съдебната система не се реформира, общественото доверие в институциите и властта спада драстично. Всичко това, според Павлова не е вярно.

 

Подготовката за българското председателство на Съвета на ЕС върви със забавяния и нужда от допълнителни средства в няколко посоки, но пък вече има ясни политически приоритети. Това заяви още ресорният министър Лиляна Павлова.

Натиск върху финансовата рамка се очертава по три основни причини. На първо място е, че капиталът на избрания за основна сграда на председателството Национален дворец на културата ще трябва да се увеличи с още няколко милиона лева, тъй като първоначалните разчети са били по прогнозна стойност преди обществената поръчка за ремонта му.

Освен това, първоначално въобще не е било предвидено изграждането на пресцентър с над 240 работни места и инфраструктура за пряко телевизионно предаване по сателит. Ще се прави и нова обща поръчка за сигурност и защита от кибератаки.

 

Павлова каза още, че няма заместници, но в скоро време щели да бъдат назначени двама. Предложени и били доста кандидатури, но решението е да са двама. Един по сигурността и един, който да присъства поне три дни в седмицата в НДК, където ще са заседанията. Тя не знаела още кои ще са избраните, но днес щели да обсъждат един от тях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4492 |12.05.2017 70 души ще работят в министерството на Лиляна Павлова . 5| 11066 |11.05.2017 Фрогоко: И Ненчев се присмя на Каракачанов за военното обучение . 1| 3810 |09.05.2017 Павлова: Ще наваксаме с подготовката за председателството . 18| 13329 |07.05.2017 Лиляна Павлова: Най-скъпата ми чанта е 200 евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads