Реклама / Ads
1| 4499 |23.09.2015 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Ремонтите по магистралите приключват до 1 ноември

.
Лиляна Павлова
Факт е, че винаги когато има почивни дни събрани, има много големи задръствания. Образуват се тапи по пътищата. Това не е прецедент. Извинявам се, че тапите съвпаднаха с ремонтите, каза регионалният министър Лиляна Павлова по БТВ.
 

Преустановихме ги през август. Вчера обърнахме движението, имаше по две ленти на прибиране. Лично шофирам по Хемус, придвижих се, защото спазих съвета да тръгна по-рано. Когато някой застане по средата на пътя и блокира движението. От 1 октомври въвеждаме безплатен софтуер. Той ще дава възможност за ориентиране при задръствания или ремонти. Ще ви дава нагледно всички обходни маршрути. Ако се случи катастрофа, само защото на телефона ви е свалена системата, от вибрация ще се подава автоматично информация на тел. 112. В момента тестваме приложението, уточни тя.

По думите й ремонтите на „Тракия” ще приключат на 1 ноември. Забавянето ще е до 15 ноември, тогава въвеждаме зимната мобилизация. На „Люлин” изграждаме „Западната дъга”, прави се на три нива. Пуснем ли този участък, на това направление не очакваме задръствания. Ще стане до 1 ноември. Тогава ще приключат ремонтите на мостовете на „Хемус” и участъка до Ябланица. За зимните празници ще пътуваме при зимни условия и започнахме организация. Участъкът край Благоевград е най-труден. Пътна полиция се опита да урегулира движението, но имаше хора, които влязоха на строителното платно. Това образува ПТП и усложни трафика.

 

До края на октомври и тази тапа ще се преодолее и магистралата ще се пусне до този град. Необходими са 5 млрд. евро за всички пътища. Европа вече не дава пари за това. За това въвеждаме електронни винетки за колите, те ще са индивидуални за всяка кола. Един ТИР плаща 10-20 евро при преминаване у нас, а в Европа плащат 100 евро. Цената на винетката при товарните автомобили ще е за изминат километър и ще има система, която ще проследява това. Системата ще заработи на 1 януари 2018 година.  Въвеждаме електронни табла, които ще показват на колко километра ще има задръстване, похвали се Лиляна Павлова.

 

От списъците, които публикувахме на 15 септември сме заличили 534 хил. души, които няма да имат право да гласуват, защото не отговарят на условието за уседналост през последните 6 м . Отделно от това сме заличили 1 724 души, за които проверките ни показаха, че те са надписани, например - живеят в къща, в която са регистрирани много на брой лица, съобщи още Павлова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4620 |19.09.2015 Министър Павлова: Безкомпромисни сме към нарушители на плажовете . 8| 5017 |12.09.2015 Павлова: Няма причина да подавам оставка; спазвам закона . 4| 5687 |08.09.2015 Цв. Кънчев сръфа Лиляна Павлова заради циганите от Гърмен . 5| 5145 |07.09.2015 Л. Павлова: За 8 месеца сме премахнали 400 незаконни постройки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads