Реклама / Ads
0| 4367 |15.08.2016 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Стартираме търг за нова отсечка от АМ „Хемус” при Белокопитово

.
министър Лиляна Павлова
Стартираме търг за строителството на нова отсечка от автомагистрала „Хемус” от п.в. ”Белокопитово” в посока Търговище. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. „Имаме готовност и довършваме документацията по подготовката на търга, за да продължим строителството на магистралата и от Варна за София”, подчерта Павлова. Плановете включват строителството на 16,5 км магистрален път между Белокопитово и село Буховци, изграждането на голям пътен възел и шест виадукта.
 
Поръчката ще е на инженеринг, тъй като паралелно с изпълнение на проекта ще се извършва и отчуждаване на земите. Така АМ „Хемус" ще може да се строи и от двете страни - от Белокопитово към Търговище, и от София, в участъка между Ябланица и Боаза, за който в момента върви търга за избор на изпълнител. „Така гарантираме и продължаваме изграждането на тази важна магистрала", подчерта министър Павлова.

Тя добави, че е обсъдено цялото бъдещо трасе на магистралата като строителството ще се извършва само на утвърдените и безспорни за момента участъци.

За някои от останалите стари трасета върви процедура за избор на изпълнител за препроектиране. Целта е да се избегнат планинските и сложни като релеф райони, които оскъпяват строителството. Такъв, например, е участъкът до разклона за Плевен и Ловеч откъм София, който по стария проект предполага строителството на тунели.

 

По отношение на ремонта на Аспаруховия мост министър Павлова коментира, че след приключването на летния туристически сезон ще се направи анализ и според нагласите и очакванията ще се вземе решение дали ремонтите да продължат до края на годината или да се работи догодина, заради напрежението, което се създава.

Лиляна Павлова съобщи още, че до дни се очаква да започне работата по почистване и благоустрояване на деретата в кв. „Аспарухово". Реализацията на проекта с европейски средства се бавеше заради обжалвания. В квартала приключи работата по изграждане на нов магистрален водопровод. Над 3.5 млн. лв., осигурени от МРРБ, бяха вложени в мащабното задание, което ще подобри водоснабдяването в морската столица.

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството присъства на празника на Варна. Тя поздрави жителите и гостите на като им пожела Света Богородица да закриля града да няма беди, да няма бедствия и да дава здраве и благополучие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6665 |18.07.2016 Павлова: Ако съдът отмени винетките, няма да връщаме пари . 1| 7041 |12.07.2016 Дончев: Ако не се стигне до сделка, рестартираме АЕЦ „Белене” . 0| 5122 |07.07.2016 Лиляна Павлова: Може да се стигне до създаването на губернии . 1| 4428 |04.07.2016 Павлова: Южна България цъфти, благодарение на инфраструктурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads