Реклама / Ads
1| 5961 |14.06.2017 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Три проверки текат на ръководството на НДК

.
Лиляна Павлова Източник: БГНЕС
Проверки на дейността на ръководството на НДК, сключените от него договори и избраните изпълнители извършва Държавната финансова инспекция и Централният инспекторат към МС. Това съобщи във Варна министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова.
 
В крайморския град тя и министърът на спорта Красен Кралев ще се срещнат с еврокомисаря по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, който утре ще се включи в прояви, посветени на инициативата "Варна-Европейска младежка столица 2017".


Освен тези две проверки, в НДК се извършва и пълен външен одит на дружеството, допълни Павлова. Тя уточни, че проверките, които е предизвикала, са отделно от инспекциите на ДАНС и на прокуратурата.

Освен довършването на ремонта на НДК, в ускорени срокове трябва да бъдат обявени много обществени поръчки, свързани с логистиката по обезпечаването на председателството ни, допълни Павлова.

Тя посочи, че официалното откриване на Българското председателство ще бъде на 10 и 11 януари в София. По думите й тогава ще бъде поставено началото и на инициативата, с която 2018 г. бе обявена за Година на европейското културно наследство, пише БТА.

Българското председателство ще бъде базирано основно в Брюксел, посочи Павлова. София ще бъде домакин на около 200 срещи, от които 30 на най-високо ниво. Във Варна ще се състоят четири срещи през юни 2018 г., допълни Павлова.

Заради културната програма по време на председателството предстои министерството да отвори специална грантова схема за общините, по която ще се финансират проекти за популяризиране на наследството на страната ни, допълни Павлова. По думите й финансовият ресурс ще бъде 300 000 лева.

Вече са определени петте приоритета за ротационното председателство на Естония, България и Австрия, припомни Павлова. Тя ще ги представи на предстоящия Съвет по общи въпроси в Люксембург на 20 юни. Три дни по-късно ще бъде официалното им подписване в Брюксел от премиерите на трите държави.

Един от основните приоритети в сферата на спорта по време на българското председателство ще бъде борбата с допинга в европейски мащаб, допълни министър Красен Кралев.

По думите му другите два акцента ще бъдат насърчаването на европейските ценности чрез спорт и развитието на масовия спорт.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5459 |05.06.2017 Започват масови проверки за наркотици и алкохол на шофьорите . 1| 5234 |02.06.2017 Зам.-шеф на ДАНС става заместник на Лиляна Павлова . 13| 10648 |02.06.2017 Лиляна Павлова се присмя на Държавния департамент на САЩ . 2| 4312 |22.05.2017 Започват проверки при санирането

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads