Реклама / Ads
20| 7619 |28.10.2012 НОВИНИ

Линч или милост за поругателите на национални символи?

.
учениците-поругатели
Границата между наказанието и репресията минава през разбирането за и на модерния свят - за това кръстосаха словесни шпаги адвокат М. Марковски, депутатът Д. Чуколов и общинският съветник П. Москов.
 

В нашия наказателен кодекс има текстове, които уточняват какво е престъпление; има ли престъпление, трябва да се носи отговорност, обяви по ТВ 7 адвокат М. Марковски по повод поругаването на националните символи. В закона имало текст за поругаване на националните символи и наказанието било 2 години. За случая в Добрич се лансирала тезата, че момчетата не знаели кои са на портретите, каза Марковски, но добави, че това е кабинет по история, следователно те са знаели, че става дума за видни исторически личности. За съжаление, в НК няма член предвиждащ такова наказание, обясни Марковски. Той напомни и обругаването на християнски гробове в Пазарджик.

Това, което направи Мишо Шамара е възмутително, но заради онова, което направиха ученици в добричкото село, те трябва да бъдат в Бойчиновци вместо на психолог, смята Д. Чуколов от Атака. За него неприличните движения на тези момчета по отношение на княз Борис било обругателство на християнството. Не трябва да допускаме да ставаме нация, която допуска гавра с историята, каза той.

Да унизиш националните символи може да се третира като престъпление, ако има унижение на нацията, каза по темата П. Москов от ДСБ. Санкционирането на някакви форми на изкуство е друг въпрос, коментира той случая с Мишо Шамара. Москов обаче заяви, че ако започне поголовно наказване, ще се превърнем в държавата на Т. Живков. Слага се общ етнически отпечатък, продължи той. Наистина ли слагате знак за равенство между обругаването на гробове и песен на рапър, попита той. Управлението се държи като електрически трафопост и ако някой каже на властта нещо, което не й харесва, той бива санкциониран. Ако процедурата срещу М. Шамара беше продължила, той щеше да лежи в затвора, нали, попита Москов.

Нямаше да лежи в затвора, отговори Марковски. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 6573 |17.10.2012 Я. Янев: За никого няма да има милост! . 33| 5774 |05.10.2012 Десислава Атанасова: Няма милост за пушачите . 12| 9172 |26.05.2012 Няма милост: дъжд, дъжд и жълт код . 11| 6291 |26.04.2012 Роми заплашили с линч дежурни медици в Благоевград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads