Реклама / Ads
1| 7499 |14.07.2017 НОВИНИ

Люба Кулезич: Премиерът най-беден в кабинета? Хептен ни взе за будали

.
Може да звучи странно и почти нереално, но се оказва, че премиерът Борисов е най-бедният в кабинета „Борисов 3“. За втора поредна година той се отчита с едва 26 700 лева, като имотното му състояние не се променило през последните две години. Това коментира Люба Кулезич в BIT.
 

Това за „странното” и „почти нереалното” сиромашко дередже на българския министър-председател го пише сайт, който обича Борисов, хвали го, славослови го и го уважава до навеждане.

Вярно, че любовта е сляпа. Но понякога и тя отваря очи от изненада.


Дето е казал народът: „То бива, бива, ама и бивол курбан не бива”. Отдавна вече никой не вярва, че скромността краси човека. Животът е отрекъл тази поговорка. Затова пък сентенцията

„Прекален светец и Богу не е драг” ще надживее и самия премиер, и поредното му правителство.


Защо обаче той прекалява с изтъкването на сиромашията си?

Човек с елементарни познания по аритметика може да направи сметка поне за спестените от задгранични командировки пари на г-н Борисов, а напоследък той пътува често. Но пък едва ли му се налага да харчи немалкото джобни, които му пуска държавата. И тези жалки 26 700 лева ще ни се видят истинска първоаприлска шега.


Също като днешните му заклинания в парламента, че ако искаме да сме на първа скорост в Европа, трябва да се атакува чакалнята на Еврозоната, да има бой по корупцията, реформи и т.н. С този бой по корупцията Борисов дойде на власт през 2009 г. Осем години по-късно България е официално призната за най-корумпираната държава в Европа.


Но явно Бойко наистина ни мисли за будали! И защо да не ни мисли, след като през цялото това време именно той с кратко прекъсване ни води към светли европейски бъднини. От някаква гледна точка под неговата премиерска звезда се оказахме евроударници. Не сме мръднали от последното място по каквито се сетите стандарти на Европейския съюз.


Очевидно и с интелекта сме го закъсали, щом министър-председателят ни хвърля тъй невинно прах в очите, повтаряйки като грамофонна плоча: „Аз съм скромен човек.” Щом го прави с такава лекота обаче, значи е убеден, че никой, най-малкото прокуратурата ще отвори дума да провери истинността поне на имотната му декларация.


Явно вече сме забравили, че само преди 4 години една от любимите прокурорки на г-н Цацаров на име Боряна Бецова се довери изцяло на документните твърдения на Делян Пеевски, че има една стара кола и два мижави апартамента при положение, че вече се очертаваше като крупен медиен магнат, монополист разпространител на местници и непобедим бизнесмен.


Тази година обаче успелият млад мъж получи поздравления, че е най-честният депутат, понеже декларирал богатство от активи за близо 80 милиона лева, спечелени за рекордно кратко време.

При това положение е смешно, че медиите толкова упорито се занимават с имотните декларации на върхушката.


Едва ли има нормален човек, който да им се хваща, каквото и да пише в тези отдавна компрометирани документи. Затова е време депутатите да се разберат помежду си и да ги отменят със закон. Със сигурност ще постигнат съгласие по този въпрос!

А ние ще заживеем с една лъжа по-малко, при това в страна като България, в която да се лъже е станало национален спорт.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8429 |11.07.2017 Вицепремиерът Симеонов: Домусчиеви искат фалит на Български морски флот . 4| 7539 |05.07.2017 Кулезич: Законодателната мисъл на Данаил и Емил възстановява Берлинската стена и Желязната завеса . 1| 6126 |22.06.2017 Премиерът ще участва в срещата на върха на ЕС . 9| 7902 |15.06.2017 Кулезич: Борисов си изми ръцете като Пилат Понтийски с мажоритарния вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads