Реклама / Ads
19| 4783 |26.03.2015 НОВИНИ

Любен Дилов-син за Фрог: Поправят закон заради конкретна фирма

.
Любен Дилов – син
РБ и Патриотичният фронт са предложили законопроект, който се фокусира само върху една петролна компания - ЛУКОЙЛ. Той касае само един пазарен субект, като в ситуацията на този пазарен субект са и други компании, но кой знае защо внесените поправки не регламентират тяхната дейност, коментира пред Фрог нюз депутатът Любен Дилов –син.
 

Не казвам дали е добър или лош законопроектът – може да се окаже, че е много добро начинание. Но когато е направено само за един човек или за една фирма, оставя лош вкус в устата. В ситуацията, в която се третира проблематиката за акцизните складове, са доста други компании – производителите на алкохол, вносителите на газ... Изведнъж се оказва, че поправките в закона засягат само един пазарен субект, обръща внимание Дилов.

 

Ако приемем, че едно предприятие представлява цял акцизен склад – на входа влиза суровина, на изхода – стока. Акциз се плаща върху стоката на изхода. Мери се на входа, мери се на изхода и се плаща върху резултата. Акциз се плаща върху бандерола на крайния продукт, не се плаща върху къс цигара. Подобно нещо е предложеният законопроект, който вади всички други компании от казуса и се фиксира само върху една петролна компания. Така изглежда!

 

Друг пример, който подлъга зеленомислещите хора в България, засяга мораториума върху износа на дървесина за 3 месеца. С него не се спира незаконната сеч, напротив. Пада изкупната цена, страдат пряко тези, които търгуват на светло и се облагодетелства една чуждестранна компания, която е производител и потребител на необработена дървесина. Тази компания е най-голямата в сектора. Изкупува като луда на много ниски цени, защото знае, че хората са в безизходица. Нито един от ефектите, които зелените смятаха, че ще постигнат с мораториума, не се получи. Получи се ощетяване на важна индустрия, свързана с екологията на страната и облагодетелстване на един голям потребител. Това няма как да не е лобизъм! Не съм против него, но въпросът е, че трябва да е осветен. Когато преди съм бил депутат, съм внасял текстове да отпадне ДДС-то върху печатните издания. И продължавам да смятам, че е така и опитвам да го пробутам по всякакъв възможен начин. Не вземам пари за това, но нямам нищо против пари да вземам и нямам нищо против да бъда осветен. Хората да знаят, че го правя. Ето, в момента събирам подписите на депутати за едно писмо срещу фирми, които вадят желязо от морето от потънали кораби. Те унижожават естествени местообиталища на риби и подводна флора и фауна, унищожават исторически артефакти, защото повечето от тези кораби са свързани с историята на България и най-вече ме ощетяват мен като водолаз, не крие народният представител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5110 |25.03.2015 Антимафиоти пред Фрог: При нас е ад! . 13| 5131 |23.03.2015 А. Найденов за Фрог: Ноу-хауто на боеприпасите е старо, има риск за жителите . 8| 4950 |23.03.2015 Щангист пред Фрог: Ние сме най-бедни, затова ни хващат с допинг . 8| 6452 |23.03.2015 Криминалисти пред Фрог: Убитото дете може да е продадено за органи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads