Реклама / Ads
32| 4073 |16.12.2020 НОВИНИ

Д-р Любомир Димитров: Около 30 % от хората се колебаят за ваксината. Работата ни е да ги спечелим

.
Около 30 процента от хората се колебаят за ваксината. Нашата работа е да спечелим колебаещите се на правилната страна. Тава каза Д-р Любомир Димитров - кардиолог от Националната кардиологична болница пред Люба Кулезич по Евроком.
 

Сами ще носим отговорност поради една особеност - ние се нуждаем спешно от ваксината. Това е извънредна ситуация, в която ние се нуждаем от ваксината. Ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“ са от ново поколение. Има по принцип 4 вида ваксини. Никой не може да отговори колко траен ще е имунитета след ваксиниране с „Пфайзер“ и оттук идват спекулациите. Ние не можем да бъдем дълго така да живеем. Проблем е, че вирусите са изменчиви. Най-вероятно и в тази посока се работи.

 

Този вирус е различен. Ние знаем по какво той се различава. Първата част от инфекцията протича като всички вирусни инфекции. Втората част започва тогава, когато е приключило деленето на вируса. При някои хора тази част минава леко, при други липсва, при трети е фатално. Засягат се епителните клетки на микроартериите. Това не е феномен в медицината. Не сме виждали това да се случва при вирусни инфекции. Решението е на път към нас.  

 

При тази ваксина на „Пфайзер“ в нашето тяло се внася информационна РНК. Внасянето на тази РНК има една задача. Това е информация, която е натоварена на носител. Тя влиза в нашия компютър, достига в клетката.  Тази информация не влиза в ядрото на клетката, а точно в ядрото е нашата ДНК. РНК има задача да предизвика производството на антигени и нашият организъм да произведе антитела. Този механизъм е иновативен, революционен. Авторите на тази разработка най-вероятно ще са следващите нобелови лауреати. Тази ваксина е значително по-безопасна от останалите.

 

Тръмп отрито натискаше „Пфайзер“. „Астра Зенека“ също бяха подложени на натиск, направиха грешка и не успяха да са първи. Но те ще направят хубава ваксина. Не се прави компромис с клиничната част на процеса. Фирмата - производител заслужават да спечелят от тази ваксина. Всеки интелигентен човек знае, че няма как да се случи чипирането. Голяма част от храните са генно-модифицирани и те спасяват човечеството от глад.

 

Няма да има разделяне на хора според това дали са ваксинирани или не. Но вероятно ще има комерсиални ограничения-тези хора няма да могат да летят със самолет. Това не е принуда и дискриминация. В САЩ имате право да ваксинирате или не детето си. Но там се казва ,че не можете да учите в университет, ако нямате всички имунизации. Здравните системи да основани на солидарност. Богатите и здравите плащат повече, за да се лекуват бедните и болните. Същото е и при ваксинациите-здравите и младите се ваксинират, за да осигурят безопасна среда на хората, които не могат да се ваксинират.

 

Досега няма нито едно доказателство, че ваксината има странични ефекти. Ваксинирането е форма на патриотизъм.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3513 |16.12.2020 Лекар: В България смъртността е около 3,2%, при 2,2 в световен мащаб . 12| 3761 |14.12.2020 Мартин Димитров: Икономическите мерки на управляващите са хаотични, вече няма и имитация на реформи . 12| 4320 |08.12.2020 Ваксината AstraZeneca е с около 70% ефективност, по-евтина е, лесно се съхранява и транспортира . 20| 9004 |07.12.2020 1,7 км бойково околовръстно - час и 20 минути! Кал и лоша маркировка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads