Реклама / Ads
0| 5331 |02.12.2009 НОВИНИ

Любомир Христов е новия зам.кмет на София

.
Градски транспорт. Източник: Вяра Йовева
Новият заместник-кмет по транспорта е Любомир Христов, който бе представен днес от столичния кмет Йорданка Фъндъкова.
 

По думите на Фъндъкова за нея най- важно било човекът, който ще заеме длъжността, да е работил в тази сфера. Затова преди да се спре на кандидатурата на Христов, е направила консултации и с министъра на транспорта, заемал длъжността заместник-кмет до този момент - Александър Цветков.

Опитът и познанията, които ще ми позволят да съм достоен член на екипа на Йорданка Фандъкова, са натрупани през годините от работата ми в сектора, посочи Христов.

Любомир Христов е на 35 години, по образование е икономист и преди това е бил изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".

Фандъкова отказа да коментира за останалите кандидати за поста, с които е разговаряла през последната седмица. За мен беше важно мнението на Александър Цветков, както и опитът и личната мотивация на Христов, допълни тя. По думите й изборът й на Христов е бил и защото е "екипен човек".

Като основен приоритет в работата си занапред, Христов посочи разрешаването на проблемите с трафика в София. Трябва да се правят малки стъпки, за да постигнем крайната глобална цел, която стои пред нас, каза Христов, цитиран от радио "Дарик".

Като част от тези "малки стъпки", той посочи работата по изграждането на над 30 подземни паркинги в София. „Това са неща, които са свързани с организацията на паркирането на първоначален етап. За мен към момента е по-важно да се убедим, че системата на градския транспорт ще бъде подготвена за настъпващия зимен сезон, няма да имаме сривове в обслужването на хората", каза новият зам.-кмет по транспорта.

Христов каза, че Фандъкова му е дала ясен знак, че в условията на финансова криза транспортът на София ще бъде приоритет за общината. „Ще се положат максимални усилия да не бъде намаляван обемът на финансиране както за системата на градския транспорт като оператори, така и по отношение на мрежата и инфраструктурата", допълни новият зам.-кмет по транспорта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8230 |28.11.2009 Христина Христова детронира Царя на НДСВ . 28| 5733 |24.11.2009 Близка до ДПС е новият шеф на СЕМ . 6| 4863 |16.11.2009 Ясни правила за регистрация в София ще иска новият кмет . 16| 5509 |07.11.2009 Николай Василев - новият лидер на НДСВ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads