Реклама / Ads
37| 6532 |27.03.2013 НОВИНИ

Лют спор в ефир за СРС-та

.
Няма нищо странно, че сега се повдигат обвинения на бившия министър на земеделието Мирослав Найденов. Явно е, че преди е имало чадър над него. С тези думи на политолога и медиен експерт Иво Инджов започна дискусията, дали са справедливи обвиненията срещу бившия земеделски министър, както и дали съществува частна ГДБОП.
 

В студиото на Нова телевизия темата беше коментирана още от журналистите Илияна Беновска и Огнян Стефанов, както и Петър Якимов от българска легия “Антимафия”.

Якимов показа папка с един от сигналите от 2008 г. срещу Мирослав Найденов и обвини шефа на ГДБОП и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че са спомагали международния наркотрафик, трафика на хора, ВИП проституцията. Думите на Якимов вбесиха Огнян Стефанов, тъй като не се основават на никакви доказателства и е много лесно да се размахват разни папки. Стефанов попита водещите дали студиото е сцена на легия "Антимафия" и, ако е така – по-добре да си тръгне. Освен това, ако ставало дума за папки, всеки можел да помъкне няколко и да хвърля "медийни бомби" наляво и надясно.

В разговора се включи и журналистката Илиана Беновска. Тя коментира новината, че е била подслушвана. По думите й, няма нищо учудващо. Според нея обаче тя е подслушвана не заради самата нея,  а заради политиците с които разговаря. Беновска разказа, че е била заплашвана включително с убийство. Тя сподели, че дори при нея е отишъл мъж, който я предупредил да спре, защото иначе ще се извадят компромати срещу нея. По думите на журналистката, този човек се представил като “един от тези, които дърпат конците в държавата”.

"Много са изпаднали тия хора, щом дърпачите на конци са тръгнали лично да плашат журналисти", репликира я Стефанов. Той уточни, че е имало подслушвани журналисти и подслушвани политици по време на тройната коалиция в разработката "Галерия". "Не съм чул да е произтекло нещо от това, а фактите са налице. Кой и защо ги е подслушвал. На мен в ДАНС, един високопоставен служител, ми каза, че ме следят и подслушват между 14 и 18 човека от службата. Следели всяка моя крачка и записвали всяка моя среща. Къде бяха тези хора, когато ме пребиха", попита още Стефанов. Два пъти по-голяма е папката за "Мултигруп" и Илия Павлов, събирана от копои на Емил Кюлев - това частно МВР ли е било, защо тогавашните управляващи са си траели. На "Позитано" 20 полк. Цвятко Цветков, вече починал, ръководеше звено за информация и анализи. Как се нарича тази струкура? И тя ли е частно ГДБОП, попита Стефанов.

Много по-страшно е, че самата организирана престъпност има финансов и технически ресурс и извършва следене, подслушване и събиране на компромати. За това трябва да се говори, а не, че някаква партия в момента иска да изглежда като демократическата в САЩ, заради която избухна "Уотъргейт", допълни Стефанов.

Трябва да си зададем въпроса доколко е хигиенична политиката ни, за да си служи с подобни похвати, каза Беновска. Нека Станимир Флоров да си седне и да ги разгледа тези сигнали, не ние тук в сутрешния блок да гадаем, предложи Илияна Беновска.

Иво Инджов допълни, че наистина са нужни докаазтелства и без такива не е редно да се твърдят каквито й да било неща. Нека партиите и фирмите да си имат анализаторски центрове, но ако ги използват за подслушване и компромати е лошо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5321 |23.03.2013 Зам.-министър на транспорта сяда в стола на проф. Константинов . 5| 5711 |15.03.2013 Йордан Йовчев е новият зам.-министър на спорта . 38| 8927 |15.03.2013 Ал. Петров се прави на важен, искал да говори в ефир . 10| 4722 |14.03.2013 Президентът оспорва пред КС текстове от Закона за Черноморското крайбрежие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads