Реклама / Ads
52| 5817 |14.02.2013 НОВИНИ

Лютви Местан обвини Цветан Цветанов в сценарий срещу ДПС

.
Президентът Росен Плевнелиев и лидерът на ДПС Лютви Местан остро осъдиха опитите за героизиране на нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов. Лютви Местан директно обвини вътрешния министър Цветан Цветанов, че е автор на сценарий, който цели да провокира анти-ДПС настроения.
 

Вчера нападателят на Ахмед Доган, излезе с отворено писмо, прочетено от Слави Трифонов във вечерното му шоу. В него Октай мотивира постъпката си с това, че е един от многото, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика.  

Председателят на ДПС Лютви Местан беше категоричен, че Октай е носител на определена политическа поръчка. „Сега нападателят е основен инструмент за реализиране на не по-малко опасен сценарий, който пряко засяга целостта на българското гражданско общество. Чрез героизирането му се цели провокиране повторно на анти-ДПС настроенията в българското общество”, отсече Местан.

„Ако ме питате кой е авторът на този сценарий, ще кажа – тези, които имат интерес изборите да се проведат при неспокойна среда в условия на сериозно напрежение в българското общество. А кой по-конкретно стои зад тези идеи - отговорът ми за съжаление е: това са тези, които часове след покушението вече поръчаха удобни следствени експертизи, подмениха квалификацията на деянието от опит за убийство в хулиганска проява и сплашване. Ще бъде още по-конкретен – за съжаление това беше направено от министъра на вътрешните работи на Република България, вицепремиера Цветан Цветанов”, каза Лютви Местан.

Той уточни обаче, че не знае кой стои зад поръчението за нападението на Ахмед Доган.Лидерът на ДПС  определи части от писмото на Октай като открит призив за насилие и то отправен публично. 


Провокациите към толерантността на българските граждани са абсолютно недопустими, заяви от своя страна президентът Плевнелиев.

„Действията на Октай Енимехмедов са абсолютно недопустими и неговото героизирание може да доведе до непоправими последици за гражданското общество в България“, заяви държавният глава след среща с ръководството на ДПС в рамките на месеца на политическите консултации с парламентарно представените партии. Плевнелиев припомни призива си политическите партии да не политизират казуса и да дадат шанс на компетентните органи да си свършат работата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5686 |08.02.2013 Местан и ДПС амбицирани да свалят ГЕРБ на всяка цена . 36| 5923 |29.01.2013 Л. Местан: ДПС ще е основен съсубект за алтернатива на ГЕРБ . 33| 5418 |23.01.2013 Лютви Местан: Не може нападателят на Доган да бъде героизиран . 70| 5129 |22.01.2013 Лютви Местан не вярва на МВР, иска европейска експертиза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads