Реклама / Ads
138| 6504 |04.09.2012 НОВИНИ

Лютви Местан: Разпускане на парламента и избори веднага!

.
Лютви Местан
Според ДПС единственото добро, което оттук нататък може да направи 41-то Народно събрание за страната, е незабавно да се разпусне, за да се организират предсрочни избори през късната есен.
 
Това каза в парламента заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан в декларация от името на партията.

„Ще се случи това, което премиерът решава в последния момент – такъв е моделът на властта”, каза Местан. По думите му каквито и приоритети да заяви това правителство, те няма да станат. „Политическият ресурс на 41-то Народно събрание и неговото правителство е изчерпано”, добави Лютви Местан.

Според него няма друг изход от управлението на ГЕРБ, което тика към социална нищета. „Правителствената политика продължава да се лута без посоки. Мандатът на ГЕРБ започна със симеондянковите закани за влизане в Еврозоната. Икономиката е болна, болно е обществото, болна е самата демокрация. Правителството не може да предложи нито една мярка за решение”, продължава с обвиненията Местан.

По думите му бедността обхваща все по-големи социални кръгове и никоя магистрала няма да реши проблема с глада. „Няма как за три години да сте замразили заплатите и пенсиите и едва през последната година предизборно да развържете кесията. Откъде? В реалния живот фалитите са десетки хиляди. Навлизаме в годината на популизма. Ще властва демагогията за сметка на икономическия растеж”, коментира Местан.

„Единственото народоугодно дело, което парламентът може да направи, е да се разпусне. ПГ на ДПС призовава всички парламентарни и извънпарламентарни сили за опозиционен консенсус, за координирани действия от днес, с които да се гарантира честността на следващите парламентарни избори. Няма друга приоритетна цел, която да стои по-високо от тази”, каза още Местан.

„Предложението на г-н Местан е добро, само че няма да се реализира за съжаление”, подкрепи Станишев позицията на Лютви Местан за разпускане на парламента и насрочване на предсрочни избори през есента.

Председателяt на червените определи за задача номер едно на БСП за новия политически сезон да се свали от власт това управление.  

„Всеки оставен ден на това арогантно, самовлюбено и вредно правителство е лош за България, но е ясно, че ГЕРБ разполагат с парламентарно мнозинство. То е купено и контролирано неполитическо мнозинство и в този смисъл тази коалиция е много по-неприлична и по-цинична от Тройната коалиция, която беше толкова критикувана”, посочи още лидерът на БСП.

„Те ще се държат за властта до последния момент. Ясно ни е намерението на ГЕРБ да създадат такива условия, че хората да не избират свободно, но ние ще търсим взаимодействие с всички парламентарни и извънпарламентарни сили, които се заявяват за опозиция на ГЕРБ по отношение на създаване на условия за почтени избори. Това е ключово за бъдещето на България”, посочи още Станишев.

„Имаме индикации за пореден предстоящ провал за Шенген, но най-важното е, че няма никаква качествена промяна по отношение на съдебната реформа, по отношение на организираната престъпност и корупцията.

След като ЕК зададе въпроса кои са тези 12 организирани престъпни групи, които имат такъв гигантски оборот в милиарди годишно и функционират в България, министър Цветанов беше обявил, че над 600 престъпни групи вече са разбити. Очевидно това е някаква периферия на организираната престъпност, а същинската има много големи печалби, които не влизат в държавния бюджет”, заяви още Станишев.

„ГЕРБ смятат, че са си гарантирали изборите чрез правилата, които работят за тях, чрез системния натиск и овладяване на голяма част от медиите и чрез нагласяване на обществените поръчки. Но разликата между тяхната действителност и животът на българските граждани ще доведе до техен провал на парламентарните избори”, заключи лидерът на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5688 |02.11.2011 Б. Борисов искал политиците да изглеждат като Лютви Местан . 19| 4932 |02.11.2011 Л. Местан: ДПС за пореден път печели избори . 51| 5201 |28.09.2011 Местан: Правителството пусна улицата да наказва . 35| 5061 |07.07.2011 Л. Местан: ДПС ще реши победителя за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads