Реклама / Ads
4| 5363 |14.09.2009 НОВИНИ

Лютви Местан: "Съветът при Президента не е закъснял"

.
Лютви Местан Източник: Вяра Йовева
"Днешният съвет за националната сигурност при президента не е закъснял, защото все още е твърде висок емоционалният градус, свързан с промяната на властта", каза представителят на ДПС Лютви Местан.
 
Според Местан усилията на президента за постигне  на консолидирана позиция по въпроси от изключителна полза за националния интерес, заслужават уважение.

По думите на Местан, за да се стигне до консолидиране и обща позиция по енергийните проекти, е необходимо да има конструктивен диалог на днешното заседание на КСНС.

Така и не стана ясно защо самият лидер на движението и председател на ПГ на ДПС – Ахмед Доган не присъства на заседанието.

На свой ред, Сергей Станишев се обяви за сериозно обсъждане на темата за еврофондовете."Работата с Европейската комисия не може да започне от нулата, защото не е така просто", заяви лидерът на БСП.

След последния доклад на ЕК през юли и направените в него препоръки, трябва да се оптимизира работата по усвояването на еврофондовете, убеден е Станишев.

Според експремиера, ако се изпълнят препоръките на ЕК, залегнали в последния доклад за България, има шанс да отпадне механизмът за наблюдение на нашата страна. Станишев каза, че от днешната среща очаква актуална информация от сегашните управялващи за предприетите законодателни инициативи в областта на правосъдието, борбата с организираната престъпност и корупцията.

В самото начало на заседанието президентът Първанов апелира към участниците поне днес и по тези важни въпроси за бъдещето на България в ЕС да няма разделение на управляващи и опозиция, на леви и десни, за да се стигне по-бързо до консенсусно разбиране.

Това е пръвото заседание на КСНС след изборите, на което се обсъждат мерки за изпълнението на показателите по механизма за сътрудничество и проверка, както и за подобряване на усвояването на евросредствата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4711 |12.09.2009 Цецка Цачева : Между НС и президента няма напрежение . 3| 4673 |05.08.2009 Новият шеф на ДАНС съгласуван с президента . 8| 4438 |16.07.2009 ГЕРБ иска конструктивна комуникация с Президента . 4| 5355 |22.04.2009 БСП и ДПС порязаха ветото на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads