Реклама / Ads
7| 4848 |08.07.2008 НОВИНИ

Лоренцо Тионе пристига у нас заради Николай Василев

.
Да се срещне с българското правителство и министър Василев и да представи експертното си становище и някои проблемни въпроси, свързани с изпълнението на Проект на МДААР специално пристига в София за един ден Лоренцо Тионе.
 

Председателят на Европейската организация за акредитация ще даде брифинг за журналисти утре в БТА.

Проектът на Министерство на държавната администрация и административната реформа № К 07-31-3б23.11.2007г. се казва "Промотиране на системи, инструменти и добри практики за управление на качеството в администрацията". Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е от голямо значение за бъдещото развитие и капацитет на 100 български държавни и общински структури.

„Европейската организация за акредитация е организацията, специално посочена за официален орган на ЕС в областта на акредитацията и ние сме задължени да изразим нашето становище, с цел да се предотврати вероятното застрашаване на репутацията на процеса на акредитация, доверието в акредитираната сертификация, както и стойността на самите стандарти за системи за управление", казва г-н Лоренцо Тионе в официалното Становище на Европейската организация за акредитация. В това експертно становище бяха посочени всички проблемни въпроси по изпълнението на Проекта на МДААР и за това бяха информирани българските държавните институции, другите заинтересовани страни и националните медии.

Също така, Лоренцо Тионе подчертава в становището на европейския орган, че „Разбираме, че проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд и вярваме, че за ЕС тази финансова подкрепа е инвестиция, която трябва да има положителна възвръщаемост за цялото бъдеще на Европа, тъй като напредъкът на един от членовете в много отношения е напредък и за целия Европейски съюз. В тази връзка бихме желали нашите коментари да се разглеждат като положителен принос, с който се стремим да подкрепим постигането на горепосочените стратегически цели. В същото време, в стремежа си да бъдем конструктивни, ние сме задължени да подчертаем някои от рисковете, свързани с начина, по който оперативно е изграден проекта, може би поради прекален ентусиазъм и амбиции. Всъщност именно подходът за реализиране на този проект ще застраши ефективното постигане на неговите цели".

Еднодневната работна програма на г-н Лоренцо Тионе в София включва срещи в Министерски съвет със съветника по правните въпроси на министър-председателя г-н Сергей Станишев и с началника на кабинета на вицепремиера г-жа Меглена Плугчиева. По време на разговора си г-н Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа, г-н Тионе ще представи и разясни възможните рискове за нашата страна от потенциалното неспазване на европейските изисквания за акредитация и сертификация при реализацията на Проекта за 100-те български областни и общински администрации. Затова и една от най-важните работни срещи на председателя на Европейската организация за акредитация е с Националното сдружение на общините в България, като заинтересована страна по Проекта.

В работните срещи на председателя на европейската организация като орган на ЕК участва г-н Иван Савов като представител на Европейската федерация на асоциациите на сертифициращите организации и член на Техническия комитет на Международния акредитационен форум, който още преди няколко месеца публично огласи проблемите относно изпълнението на Проекта на МДААР.

По време на брифинга ще бъде предоставена обширна информация и г-н Лоренцо Тионе ще отговори на всички въпроси на българските национални медии. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4422 |08.07.2008 Затварят централни столични улици заради Конди . 16| 5577 |02.07.2008 Кондолиза Райс по спешност в София заради престъпността . 3| 4859 |25.06.2008 Бъркотия в самолетното разписание на цяла Европа заради полуфинала . 0| 4837 |23.06.2008 Станишев пеша при Първанов заради енергетиката и изборните промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads