Реклама / Ads
7| 9345 |16.10.2008 НОВИНИ

“И ловец съм, и рибар съм, на закона... “

.
Заместник-министър омотава сдружените рибари в мрежите си.Те искат главата му. Готови са и на масирани протестни действия.
 

 

“И ловец съм, и рибар съм, на закона... “ се пееше в една стара песничка, която сега отново е актуална, но в обратен смисъл. Има законова основа, според която да бъде дадена за стопанисване на членовете на Националното ловно-рибарско сдружение част от държавната частна собственост върху 52-та водоема от национално значение, но заместник ресорният министър на земеделието и храните Бюрхан Абазов блокира това.

Затова “Ръководството на Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” категорично настоява пред компетентните органи:

1. За уволнението на заместник министъра г-н Бюрхан Абазов за грубото нарушаване и погазване на законите на Република България.

2. Търсене на административна отговорност от всички нива в структурите на министерството на земеделието и храните от страна на министъра на земеделието и храните, във връзка с пълното безхаберие и безотговорност по отношение не само на любителския риболов, но и за катастрофата в сектор “Рибарство и аквакултури.” Тези точки и други подробности бяха огласени днес на пресконференция на тема “Държавните институции възпрепятстват развитието на любителския риболов и борбата с бракониерството.” и бяха събрани в Декларация, която вероятно още утре ще поеме към кабинетите на водачите на държавата. А ако до Никулден не настъпи промяна членовете на Съюза на ловците и рибарите ще бъдат свикани “на оръжие”, заяви неговият председател. ribar_zlatna_ribka.jpg

На обикновен език това ще рече, че докато не се прилага добросъвестно действащата наредба № 22 от 10. 10. 2007 г. “За реда за предоставяне на рибните ресурси в изкуствените водни обекти – държавна собственост, на сдруженията за любителски риболов”, дотогава се раздава на свои хора срещу пари под масата правото да стопанисват в кавички части от язовирите и така бракониерството разцъфтява безнаказано, рибата се затрива, а бреговете стават бунища. Не на последно място и европарите не могат да бъдат усвоени и парите от членски внос потъват в държавата без да се връщат, за да се поддържа рибния баланс, и обикновеният рибар е смачкан и унизен.

Стоян Колев  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5018 |16.10.2008 Правителството издигна Т. Батков за орден "Стара планина" . 4| 5127 |16.10.2008 Й. Бакалов: Драшков прикрил разработка срещу ДПС . 4| 7288 |16.10.2008 Търговията с коли втора ръка-бизнес на местната власт в Дупница? . 27| 4730 |15.10.2008 Юрген Рот: Р. Петков е силно оспорван човек заради съмнителните си контакти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads