Реклама / Ads
1| 5505 |18.08.2007 НОВИНИ

Ловците гърмят по прелетен дивеч от днес

.
Ловният сезон се открива днес с отстрел на пъдпъдъци, гривяк, гургулици, бекасини и др. Пушките ще хванат президента Георги Първанов, министър Румен Петков, колежката му Емилия Масларова и др.
 
Днес се открива ловният сезон за отстрел на пернат прелетен дивеч. На мушка ще бъдат пъдпъдъците, гривяка, горските бекасини, гургулиците и обикновената бекасина.

lov.jpgЛовно-рибарският съюз предупреждава членовете си да бъдат бдителни, внимателни с оръжието и трезви. Спазването на тези правила ще направи лова приятен.

Освен това ловците трябва да внимават да не предизвикат пожар, защото в горещините гасенето му е трудно, а може да се окаже фатален и за самите тях.

Регионалните управления на горите, съвместно с представители на МВР - Служба "Кос" и ловните сдружения, ще организират масови проверки по спазването на ЗЛОД и Правилника за неговото прилагане. 

Най-известният български ловец в момента е президентът Георги Първанов. Веднага след него се нарежда приятелят му и бивш съпартиец министърът на вътрешните работи Румен Петков. Известен ловец е и Румен Овчаров. Емилия Масларова също е запалена по авджилъка, притежава скъпо оборудване и споделя, че възприема лова като релакс сред природата. Известни ловци са още политиците Лютви Местан, писателят Дончо Цончев, Йордан Бакалов, Димитър Йорданов от Търново. Ловец доскоро е била и Надежда Михайлова, но след развода си вече не хваща пушката.

Frognes.bg пожелава „На слука!" на всички, които ще тръгнат на въоръжена разходка в природата. Бъдете внимателни. 

Ето ви и един тематичен виц с жертва делтапланерист: 

След първия ловен ден се събират ловджии и обсъждат на кой какво се е случило. Накрая думата взима и Бате Пешо: Тази година ми се появи много странна птица. Една голяма такава и носи в ноктите си жив човек...
- Бре, бре... и ти какво направи? - питат нетърпеливо останалите.
- Еми аз нали съм упорит... осем пъти стрелях до де пущи човеко.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9272 |17.08.2007 Фрегата „Смели" аварира в Черно море, няма пострадали . 5| 5349 |17.08.2007 Разградската власт шета из Бенелюкс, докато в Цар Калоян се давят . 1| 6388 |16.08.2007 Оранжерия за канабис открита в Панчарево . 6| 5594 |16.08.2007 Разрушаване на гетата - разрешение на конфликтите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads