Реклама / Ads
8| 7539 |20.10.2011 НОВИНИ

Ловците от Сирищник не щат вълчицата на Първанов

.
"Ние ги тепаме вълците, че как ще ги развъждаме!", съобщиха ловците, които не искали да отглеждат вълчицата на Първанов, независимо че била опитомена.
 

Екип на БТВ не беше допуснат тази сутрин до с. Сирищник пред ловната хижа, обяви репортерка. Не се доразбрахче, обясни шефът на ловната дружинка. Част от тази дружинка на Сирищник обаче се събрала в с. Ковачевци. Предизборно ловът бил забранен до края на месеца; ловците не били в бойно снаряжение пак поради същия факт. По-добро било обаче да се ловува през януари, отколкото сега.

Кметът Васил Станимиров отказа да е отправял забрана за снимка пред ловната хижа на Сирищник. Това било манипулация, хижата можела да се снима. Кметът не бил ловец, не искал да става и нямало да стане такъв. Той нищо не знаел и за вълчицата Зорница, която отглеждало семейството на президента Г. Първанов.

Ще правим зоокът с дребен местен дивеч, казаха от ловната дружинка. Те не можели да стопанисват вълчицата Зорница, независимо че е опитомена. Нямало да се впише в средата, нямало да я взимат при себе си, защото щели да лишат цялата дружинка от дивеч. Не били и предлагали на Първанов да вземат вълчицата. "Ние ги тепаме вълците, че да ги развъждаме!", каза в ефир член на дружинката. В същото време от студиото на БТВ казаха, че извън ефир се говорело едно, пък в предаването съвсем друго.

Ходили сме преди 10 години с Първанов на лов, преди да стане президент, той беше начинаещ тогава, разказаха още ловците.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4997 |14.11.2010 Ексминистри: В Сирищник няма как да има университет . 2| 5100 |11.10.2009 Законът за лова отстрелвал Съюза на ловците . 1| 5485 |18.08.2007 Ловците гърмят по прелетен дивеч от днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads