Реклама / Ads
13| 5134 |30.01.2015 НОВИНИ

Лозан Панов: Една гнила ябълка е достатъчна, да изгният и прекрасните в купата

.
Лозан Панов
Съжалявам, че с г-н Иванов не гледахме заедно този филм, той има право на съвещателен глас, заяви по БТВ новоизбраният председател на ВКС Лозан Панов по повод думите на министъра, че изборът е бил филм с предизвестен край.
 
На въпрос дали се чувства заложник на лошите, той каза, че никой не може да го направи такъв какъвто не съм. Моето желание да участвам в процедурата е, защото не мога да говоря като отгечен демократ в трето лице. Ако искаме да реформираме системата, трябва активно поведение, заяви той.

Ако президентът не издаде указ, той каза, че уважава президентската институция и предположи, че екипът на президента е наблюдавал процедурата и то е направил обективно. Няма да се почувствам обиден, защото е важно не кой, а как ще бъде избран.

Панов поискал изборът да бъде честен. Защо другият кандидат не ме подкрепи, попита той по отношение на гласуването с бюлетини. За това настоявал и той самият, а не електронно.

С политици се познавам, потвърди Панов.Срещи с политици във връзка с избора си не съм правил. Не мисля, че някой е ходил при Борисов да лобира, България е малка, щеше да се разбере. За разлика от другия кандидат, посочи той, но добави, че него никой никъде не го е канил.

На въпрос дали съдебната ни система е заложник на една партия, той каза: Не мисля! Системата трябва да покаже, че принципът на разделението на властите е част от кръвообръщението на всеки един магистрат. Трябва да остояваме своята свобода, настоя той.

Когато в една прекрасна купа се сложат много прекрасни ябълки и има една гнила, няма как гнилостните процеси да не се разпрострат и върху останалите , метафорично заключи той, настоявайки, че за състоянието на съдебната система са виновни всички - със своите действия и бездействия. За реформата не е необходимо усилието само на съдебната система, а и на останалите власти - законодателна и изпълнителна, но не за сметка на свободата на която и да е от тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5977 |30.01.2015 Ген. Атанасов: Плевнелиев да не подписва указ за съдия №1 на Лозан Панов . 9| 6281 |29.01.2015 Избраха Лозан Панов за шеф на ВКС . 5| 4780 |29.01.2015 ВСС се опъна на Лозан Панов за вота с бюлетина . 3| 4560 |28.01.2015 Георгиева: Докладът отчита политическата несигурност през последната година и половина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads