Реклама / Ads
1| 4711 |06.10.2017 НОВИНИ

Лозан Панов предлага Красимир Машев от столичния апелативен съд за шеф на СГС

.
Лозан Панов Източник: БГНЕС
Ден, след като новият ВСС не успя да избере временен председател на Софийския градски съд измежду Даниела Попколева от екипа на Калоян Топалов и Стефан Милев, доскоро и.ф. на столичния районен съд, Лозан Панов е издигнал нов кандидат. Този път неговият избор е Красимир Машев от Софийския апелативен съд, който до юни е бил съдия от СГС.
 
Вчера Панов от свое име внесе в съдийската колегия кандидатурата на Десислава Попколева, издигната от общото събрание на СГС, но 1 глас не й стигна да бъде избрана. Стефан Милев пък бе номиринан от председателя на САС Даниела Дончева.

Сега Панов мотивира новото си предложение с очакването то да обедини гласовете на членовете на ВСС, като подчертава, че този избор има за цел недопускане на блокирането на организацията на работа в съда, осигуряване и продължаване на неговото функциониране, както и административното обезпечаване на дейностите на съда, включително работа с граждани и други институции, пише още
Defakto.bg

„Председателят на окръжния съд, респективно на Софийския градски съд, съгласно чл. 86, ал. 1 от Закона за съдебната власт осъществява общо организационно и административно ръководство на съда, като изчерпателно са посочени правомощията му, които включват организационни и ръководно-административни функции, за изпълнението на които се изисква висок  професионализъм и безупречни морални качества. Посочените качества са изискуеми за всеки ръководител, който следва да е гарант за отстояване на принципите за независимост на съдебната власт, върховенството на закона, прозрачност и недопускане на порочни и нерегламентирани практики. В този смисъл и в Кодекса за етично поведение на българските магистрати са въведени специфични правила за етично поведение на административни ръководители.  Ето защо, считам, че Красимир Атанасов Машев – съдия в Софийския апелативен съд, притежава тези високи морални и професионални качества, необходими за изпълнение на функциите на административен ръководител – председател на Софийския градски съд“, заявява Лозан Панов.

В предложението е посочено, че съдия Красимир Машев е завършил юридическото си образование в СУ „Климент Охридски“ през 1999 г. Той има над 17 години юридически стаж, от които 12 години като съдия: от м. 07.2016 г. до настоящия момент в Софийския апелативен съд; от м. 06.2012 г. до м. 06.2017 г. – съдия в Софийския градски съд; от м. 01.2006 г. до м. 05.2012 г. – съдия в Софийския районен съд и от м. 04.2005 г. до м. 01.2006 г. – младши съдия в Софийския градски съд. С решение на ВСС по Протокол № 44/30.07.2015 г. е поощрен със служебна благодарност за висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. С решение на ВСС по Протокол № 13/14/14.04.2011 г. е поощрен със служебна благодарност за висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Съдия Машев развива активна преподавателска дейност, като за периода от м. 08.2015 г. до м. 08.2016 г. е бил постоянен преподавател в Националния институт на правосъдието, а към настоящия момент е временен преподавател по Гражданско право и процес. Освен разглеждането и решаването на правни спорове съдия Машев е вземал участие в комисии за подобряване дейността на съдиите в СГС, включително и при определяне на критерии за командироване на съдии в СГС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4249 |05.10.2017 Депутатите предлагат актуализация на офертите за изтребител . 0| 4040 |03.10.2017 И Лозан Панов иска нова процедура за избор на шеф на ВАС . 0| 4173 |29.09.2017 Магистрати от СГС предлагат Десислава Попколева за шеф на институцията . 0| 3893 |27.09.2017 МС предлага санкции за нарушаване на регламента за роуминга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads