Реклама / Ads
4| 4925 |28.03.2014 НОВИНИ

Лудият Фотьо, отвлякъл дете, пак е на свобода

.
Психар изправи на нокти кърджалийския квартал „Веселчане". Фотьо Фотев през юни миналата година опита да отвлече дете пред очите на баща му, сега отново е на свобода след лечение в психиатричната клиника в Кърджали, предаде bTV.
 

Мъжът не се е явявал на контролните прегледи и не е вземал необходимите медикаменти за лечението си, съобщават от Държавната агенция за закрила на детето. Те се обръщат с писмо до бащата на потърпевшото 4-годишно момиче - Илия Илиев. В него се посочва, че е уведомена местната служба „Социално подпомагане", която трябва да сформира мултидисциплинарен екип от полицаи, психиатри и социални работници, които „да проучат възможността за предоставяне на социална подкрепа" на Фотьо Фотев.

Илия Илиев прибирал двете си дъщери от детска градина в квартала. Фотьо обикалял наоколо и грабнал бутилката вода от ръцете на по-голямото от децата. После спрял случайна кола и се заканил на шофьора. След това грабнал момичето и побягнал. Илия Илиев го настигнал и се опитал да вземе детето. Фотьо започнал да налага бащата по гърба и крещял „Мое е, мое е!".

Жена се притекла на помощ и успели да изтръгнат детето. Психично болният пък влязъл в автомобила на паркиращ комшия и се развикал "Топло ми е!". Пристигналите полицаи го задържали и отвели в психиатрията.

Сега е на свобода. Съседите на Фотьо са загрижени за него. Те знаят, че щом мъжът се затвори, значи е в криза. По думите им той не излиза, не общува с хората. Изглежда са наплашен и се затваря в себе си.

Ключ за апартамента има леля му Стойка, но и тя не е доускана в дома му от месец. А у нея са лекарствата, които Фотьо трябва задължително да пие, за да не буйства. Майка му също, защото и тя е шизофреничка, а двамата живеят заедно.

Стойка казва, че през последните месеци Фотьо не е преглеждан от лекар. Въпреки че вече месец мъжът се е затворил, тя е убедена, че това не е фатално. Съседите също не вярват, че Фотьо може да посегне, камо ли на дете. Лелята твърди, че Фотьо е набеден и зад обвинението в отвличане на дете стои финансов интерес, защото брат му от години работел в чужбина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5938 |21.03.2014 Лудият Петко прикован на легло с белезници и каишки . 7| 5244 |18.11.2012 Нашенец точил банки, отвлякъл и изнасилил дете в САЩ . 5| 5310 |23.10.2012 Бащата отвлякъл 3-те българчета от Белгия . 2| 5118 |21.07.2011 Издирват ливанец, отвлякъл жена си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads