Реклама / Ads
47| 9468 |26.03.2013 НОВИНИ

Лудница! Политик си реже пръст в знак на протест

.
Ивайло Зартов от “Движение за социален хуманизъм” в знак на протест срещу заведеното съдебно дело засне как реже малкия пръст на лявата си ръка.
 

Протестът ми е срещу поръчковото дело срещу мен, което цели единствено да ме омаскари и да бъда вкаран в затвора. И тази поръчка дойде лично от Тонко Фотев-почетен консул на Русия в Бургас и от Генадий Гудков, бивш депутат в Руската дума, обявява в специално прессъобщение до медиите Ивайло Зартов, зам.-председател на политическа партия “Движение за социален хуманизъм”. В знак на протест срещу заведеното съдебно дело, той засне на почти 30-минутно видео как реже малкия си пръст на лявата ръка.

Зартов заявява дословно в записаното видео: “Тежко е да видиш, че някой се самозапалва. Но още по-тежко и ужасно е това, което правят шайката разбойници, откраднали държавата. Още по-тежко, по-страшно е и.... запалването - сам човек да се запали е ужасен акт, който наистина разбива сърцата ни, разбива душите ни, но е странно, че въпреки че знаем къде са ни проблемите, а това е корупцията... А нищетата и мизерията са следствие на корупцията. Въпреки това няма все още силна съпротива срещу геноцида. Въпреки 20-годишния геноцид българите все още сме зомбирани на партии, на етнически и всякакъв друг принцип. И не обръщаме внимание на главните виновници за бедите ни. Знам че протестите станаха много и никой вече не обръща внимание на протестите и различните им форми. Вече дори на самозапалванията на хората не се обръща внимание. Знам, че това, което аз сега ще направя, сега за да подсиля думите си, също ще отшуми, но това за мен е един начин да подсиля думите си. И сега ще стана, ще отида до банята и собственоръчно ще отрежа един мой пръст. Това го правя собственоръчно, без въздействието на алкохол, психотропни вещества. Поради тази причина съм решил да отрежа пръст.” 

 

КРОСС припомня, че на 16 март т.г. прокуратурата поиска Ивайло Зартов да бъде признат за виновен и осъден на 15 години затвор, при първоначален строг режим. Според обвинението е било доказано, че Зартов присвоил средства в особено големи размери- 3,1 млн лв, от сметките на българо-руското дружество "Инглиш вилидж". Разривът между Зартов и Тонко Фотев настъпва през 2009 г., когато в публичното пространство избухва скандал, в който е замесена дъщерята на Зартов - Анна Зартова (междудругото носителка на титлата "Лице на Бургас 2007"). На специална пресконференция в столичния хотел "Хилтън" тя обявява, че Тонко Фотев я е "притиснал" в женската тоалетна във фитнес салон в Бургас. В отговор на обвинението, почетният руски консул заявява категорично, че "ще отнесе проблема до съда". Тогава в интервю за бургаска медия той признава, че въпросния Зартов е негов бивш съдружник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5083 |25.03.2013 Камата: В политиката е като във футбола - трябва млада кръв . 31| 6379 |24.03.2013 Лиляна Павлова: Като влезеш в политиката, разбираш колко е гадно . 17| 5026 |23.03.2013 РЗС: Олигарси искат нов трансфер на Стоичков в политиката . 42| 5300 |08.03.2013 Почна се: Корнезов и Димитров се сбогуват с политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads