Реклама / Ads
21| 11568 |23.09.2019 АКТУАЛНО

Лудницата продължава с подгъзуване, компромати, войни....

.
Тридневните празници отминаха и всичко приключи по познатия ни до болка начин – с безобразен трафик по пътищата и нерви до дупка. Първо - докато стигнем до желаната дестинация, най-често Гърция. И после, за да се приберем живи и здрави. Макар и с ден по-малко, седмицата започва с проблемите, които ни остави предходната. И с нито един разрешен проблем.
 

Все по-актуален си остава въпросът КОЙ притисна шефа на БНР Светослав Костов, за да изгони журналистката Силвия Великова. Скандалът се замаза, като на преден план бе изтикан техническият директор , уж виновен за замлъкването на обществената медия. Малкото медии, които не искат да клекнат на властта, сред които и Фрог нюз, ще продължат и през следващите дни да ровят по темата. Нищо, че на Светослав Костов изведнъж му прилоша преди дни - умишлено или не  - и го прибраха с линейка. Отговорът на въпроса КОЙ би могъл да разбули мистерията на родното задкулисие и то само с един отговор – този на Костов. Пък е и добре да знаем кои са главанаците на Републиката.

 

За силата на същото това  задкулисие ще се разбере и по действията на цанилия се за главен прокурор Иван Гешев. Защото, ако вместо с фалшиви сигнали за готвен преврат, се заеме с кукловодите в БНР, има надежда да научим кои са „великите умове“ на България, които я тласкат към пропастта. По-вероятно е обаче това да не се случи, съдейки по факта, че „изслушването“ на Иван Гешев от Прокурорската колегия и  Етичната комисия във ВСС мина като по ноти. Никой нищо не го пита.  Нито един въпрос. Сакаш не е простосмъртен, а божество. Чинно се изчете професионалната му биография и това беше. Истински светец. Чист като Делян Пеевски....

 

Шумът около катастрофата с председателя на парламента Цвета Караянчева вече позатихна. Но само привидно. Коментарите в социалните мрежи наподобяваха метеж. Караянчева май някой навреме я светна, че не е здравословно за имиджа й да ни праща поздрави и послания от фейсбука си, както и да ни уведомява как точно е спала.  Цинично е да го прави, особено когато  парите за лечението на ключицата й в правителствената болница „Лозенец“, за вертолета и за цялото подгъзуване, са дошли и от онези болни хорица, които се гърчат другаде в страната.

 

Продължаваме да циклим и около „шпионския скандал“. Миналата седмица прокуратурата пусна нови „доказателства“, но те още повече затвърдиха усещането, че всичко е Пунта Мара. Посъщия начин се равива и предизборната кампания. Кандидатите за кметове бълват заучени фрази и обещават страхотен градски транспорт, чист въздух, зелени площи, прозрачно управление, вежлива администрация….

 

Започна учебната година. За 20% от първолаците българският език не е майчин. По въпросът за това "светло" бъдеще се мълчи. Арестуваха фотограф, задето снимал полицаи на протест. Последва хладно извинение от МВР и толкоз.  Съветът на ЕС избра за главен прокурор на Европейска прокуратура румънката Лаура Кьовеши. Тук овластените се снишиха. Ни дума, ни вопъл, ни стон. Известната журналистка Миролюба Бенатова подкара такси. Както е тръгнало със свободата на словото, скоро и други колеги  ще предпочетат да сменят професията.

 

За сметка на това мозъчният тръст на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов набира все по-голяма скорост. Главният герой от „Апартаментгейт“ обиколи за нула време медиите, за да ни се представи в „нова“ евроатлантическа светлина.  Той май наистина мисли, че българите помнят ден до плане...

 

Днешният почивен ден приключи странно.  Борисов бе на Панаира с руския посланик, а на Базиликата - с ”Америка за България”. Колкото неочаквано, толкова и объркващо. Затова съвсем очаквано утре "леви" и "десни" ще се са замерят с  "фили" и "фоби".  И така ще е поне  докато той се разхожда  из Република Корея, закъдето отлита днес.

 

Лудницата продължава: с подгъзуване, компромати и войни. Ще продължим ли само да съзерцаваме или ще кажем думата си на граждани?!

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4597 |08.08.2019 Седми ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол . 10| 8555 |09.07.2019 Продължава „Делото КТБ“, спецсъдът пусна задържан с нелепо обвинение свидетел . 12| 14609 |18.10.2018 Продължава сагата с опита на две фирми свързани с Делян Пеевскида да приберат 12 милиона от КТБ . 4| 11236 |30.05.2018 Алекс Алексиев: Продължаваме да се държим раболепно към Русия и Газпром

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads