Реклама / Ads
19| 5051 |19.03.2016 НОВИНИ

Лукарски за ДСБ: Хем кино, хем лимонада, го няма никъде

.
Божидар Лукарски
Министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски смята, че решението на колегите му от ДСБ да излязат в опозиция и да останат в рамките на Реформаторския блок не е много логично. Пред Дарик той коментира, че дуализмът „хем кино, хем лимонада" го няма никъде по света.
 
Лукарски призна и че го измъчват нападките, които реформаторите получават през последната седмица, след като ДСБ отново потвърди позицията си за опозиция, но в рамките на РБ миналата неделя.

На въпрос добре ли е, че ДСБ са решили да останат в Реформаторския блок Лукарски каза, че на този въпрос отговор няма и допълни: „Естествено, че е добре. Идеята на Реформаторския блок беше да се съберем всички заедно, да проведем едни реформи и да постигнем устойчивост след експеримента „Орешарски". Успяхме да го направим и резултатите от последните местни избори показват именно това".

В същото време Лукарски не смята, че решението от декември миналата година на Радан Кънев и негови колеги от ДСБ да излязат в опозиция е много логично. Лидерът на СДС направи уговорката, че не е той човекът, който може да даде отговор за този дуализъм, който съществува.

„През последната седмица от Реформаторския блок отнесохме доста подигравки и критики и от ляво, и от дясно и от центъра и не без основание, защото аз лично не мога да обясня това състояние - хем да си в опозиция, хем хората ти да са във властта", каза Лукарски.

Той допълни, че разбира колегите си от ГЕРБ, на които „им е дошло малко много с такъв коалиционен партньор като нас". Тази седмица от ГЕРБ поискаха ДСБ да оттегли кадрите си от властта. Лукарски призна, че част от тях са добри експерти и даде за пример зам.-министъра на вътрешните работи Цвятко Георгиев. „Но изявленията, че той бил в качеството на експерт, а не като човек на ДСБ, не отговарят на истината. Той е член на партията и е коректно или да се дистанцираш от партията, подавайки си оставката като партиен член и да продължиш да работиш като експерт, или партията, която те е излъчила, да не се дистанцира от теб и да продължи да носи отговорност за твоята работа.

Този дуализъм - хем кино, хем лимонада, го няма никъде", коментира още Лукарски. Министърът поясни евфемизма, като каза, че навремето в кината не е била позволена консумацията на напитки. И описа какво още се крие зад него: „Хем правим завой надясно, хем с Татяна Дончева, която е ляв политик".

Лукарски призна, че го измъчват тези нападките по отношение на този деморфизъм, който се случва в Реформаторския блок. По думите му те не са без основание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5543 |12.03.2016 Лукарски: Дянков сливи ли имаше в устата за картела в строителството? . 3| 3877 |10.03.2016 Лукарски: КЗК не е панацея . 3| 4188 |02.03.2016 Лукарски очаква падане на цените на бензина . 12| 4201 |16.02.2016 Лукарски: Не спим; целим се в иранския пазар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads