Реклама / Ads
22| 7552 |25.08.2015 НОВИНИ

Лукарски скри коя рафинерия е връх на картела с горивата

.
Божидар Лукарски
Проверели сме 10 862 разходомера. При 87 от тях установихме, че извършват манипулации. Имаше сериозни нарушения. Това заяви пред Нова телевизия министърът на икономиката Божидар Лукарски.
 
Той уточни, че не само при разходомера може да има измами. По думите му, другият проблем и в качеството на горивото. Той съобщи, че е възможно дори и вода някои да слагат в дизела и бензина. Лукарски съобщи, че има хакерски атаки, които променят данните, които се предават от бензиностанциите към НАП.
 
На въпрос коя рафинерия е сочена за връх на т.нар. картел, министърът отговори: „Тече проверка, няма да спомена конкретна рафинерия”. Лукарски допълни, че още при първата проверка на зам.-министър Везиева е открито нарушение в рамките на близо 10%. „Това е доста сериозно отклонение и удар джоба на потребителя", заяви Лукарски.

Припомняме, че миналата седмица премиерът Бойко Борисов разпореди мащабна проверка по всички бензиностанции след констатирани факти за сериозни нарушения в качеството и цените на горивата.

Лукарски допълни, че КЗК ще провери цените на горивата. „Нямам представа колко време ще отнеме това. Но би следвало проучването да е по-кратко, а не две години, както се коментира”, посочи той.

На въпрос дали смята, че Танов е единственият шеф на Митниците, който не е свързан с мафията, Лукарски отговори, че не може да направи такива квалификации.

„В крайна сметка пазарът е този, който регулира цените. Така би следвало да бъде. Моята задача и задачата на министерството е да се повиши покупателната способност на населението. Това, което правим, е видно в числата, които се дават от международните статистически институции по отношение подобряване икономическата среда в България. За второто тримесечие ние имаме повишен икономически ръст с 2,7%", коментира Божидар Лукарски.

Лукарски съобщи, че има компании, които искат да се преместят от Китай у нас, защото условията, които предоставя страната ни са по-добри.Има такива компании о и от Германия и Швеция. Според него цели автомобили в България едва ли ще се сглобяват, но ще се произвеждат части по оборудването им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4584 |21.08.2015 Лукарски се престара: Препломбира над 7000 колонки . 1| 6053 |19.08.2015 Лукарски по спешност препломбирва бензиностанциите . 6| 9388 |15.08.2015 Индипендънт: Ердоган се е скрил в двореца като Нерон, а страната му е пред война . 0| 6395 |16.07.2015 Съдът в Люксембург: Дискриминирате ромите с високите електромери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads