Реклама / Ads
0| 4575 |23.04.2016 НОВИНИ

Лукарски: Виждам оттеглянето на Пеевски , но...

.
Божидар Лукарски
Виждам оттеглянето на Пеевски, но не знам как ще се отрази това на българската икономика. Дали е фиктивно или по своя воля...След като премиерът казва, че Пеевски си отива, аз го приемам за вярно. Нямам информация да е напуснал страната. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски пред Нова телевизия.
 
Икономическият министър коментира и собствеността на „Булгартабак”. „Има си разследващи органи, които могат да кажат кой е реалният собственик на „Булгартабак”. За нас е важно да не се прехвърлят акциите към друго предприятие”,заяви той.

Той каза, че не следи прехвърлянето на акции и излизането от компании на депутата от ДПС, но определи за важно как влияят хора като Пеевски и Прокопиев на икономиката ни. Лукарски каза още, че не може да прецени дали сега вече ДПС става по приемлива за партньор, след като е ясно, кои са управляващите партии в момента.

Божидар Лукарски коментира още и затварянето на "София-БТ" каза повтори, че Министерството на икономиката може да следи само за това дали се спазва приватизационния договор. Към момента той не е нарушен и институцията следи дали не се прехвърлят акции на "Булгартабак" към други дружества.

Той изказа мнението си и по промените в Изборния кодекс. 92% от гласовете в чужбина, без тези от Турция, са за ГЕРБ и РБ. Отхвърлянето на предложението за район "Чужбина" в Изборния кодекс лишава ГЕРБ от 6-7 депутати повече, а нас от двама или трима. Така председателят на СДС коментира отвръщането на коалиционния си партньор ГЕРБ от промените в кодекса заложени в програмата на правителството. Той допълни, че РБ ще имат Изпълнителен съвет във вторник, за да обсъдят ситуацията.

Има напрежение в Реформаторския блок и в частност в СДС. Вижда се, че промените в Изборния кодекс не са тези, които бяха планирани. Най-съществените промени ние не ги подкрепяме, каза Лукарски във връзка с приетите промени в Изборния кодекс."Чуват се гласове в блока за напускане на коалицията, но не виждам изгледи за създаването на нова управляваща конфигурация в парламента", коментира още той.

Реформаторският блок трябва да има своя кандидатура за президент. Не са обсъждани конкретни имена, все още се обсъжда профил. Важно е всички да застанем зад окончателната кандидатура, каза още лидерът на СДС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5744 |31.03.2016 Лукарски: „Булгартабак” спира работа от утре . 0| 4223 |24.03.2016 Лукарски: Ако съм опозиция, ще си изтегля кадрите на позиции . 66| 10443 |20.03.2016 Илиян Василев: Оттеглянето на Русия от Сирия е знак за Асад . 12| 4836 |12.03.2016 Бъчварова скочи на синдикатите: Не виждам алтернатива на реформата, която ние предлагаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads