Реклама / Ads
25| 6029 |01.10.2013 НОВИНИ

От „Лукойл” ще съдят патриота Валери Симеонов за клевета

.
Валери Симеонов
От групата на „Лукойл" в България изразяват възмущението си от клеветите и грубите манипулации с името на компанията, извършени в национален ефир от председателя на НФСБ Валери Симеонов.
 

Дълбока тревога буди фактът, че лице, претендиращо за политическа кариера и място в управлението на държавата, си позволява да използва националните медии за голословни обвинения и инсинуации спрямо компания с основен принос за републиканския бюджет и най-голям работодател в страната , без нито едно доказателство и с единствения довод „Аз идвам от Бургас". Толерирането на такова поведение е вредно и опасно. Поради това, ръководствата на компаниите от групата „Лукойл" в България ще предприемат необходимите стъпки за търсене на съдебна отговорност от лицето Валери Симеонов, въпреки че българското законодателство не предвижда никакви възможности за защита на доброто име на юридическите лица срещу клевета.

В отговор на отправените нападки, припомняме на обществото добре известните факти, че както нефтено пристанище Росенец, така и цялата площадка на комбината, се наблюдават денонощно от над 200 работещи измервателни уреда, намират се под непрекъснат автоматизиран контрол и всеки литър произведено в рафинерията гориво подлежи на строга отчетност от момента на своето производство до момента на продажбата си. Всички нефтобази и бензиностанции от веригата „Лукойл" са оборудвани с изискваните от контролните органи измервателни уреди, които работят в постоянна онлайн-връзка - нещо повече, „Лукойл" беше първата верига бензиностанции в страната, която предсрочно постави такива уреди. Призоваваме отговорните български медии, ако желаят, да установят в избрано от тях време чрез свои представители както в комбината, така и в нефтобазите и бензиностанциите на „Лукойл", какъв е в действителност контролът върху горивата от вноса на суров петрол до резервоарите на потребителите, как се отчитат количествата внесена суровина и произведени горива, какви данни се изискват и получават от данъчните и митнически власти и сами да преценят каква е истината, доколко може да се вярва на твърденията на политици от типа на г-н Валери Симеонов, и дали този тип изяви не целят умишлено отклоняване на вниманието на съответните власти от определени „приятелски" фирми от сенчестата страна на нефтения бизнес. 

С дълбоко съжаление трябва да отбележим, че практиката на публично оклеветяване на малкото останали работещи компании от реалния бизнес става все по-разпространена у нас. Същевременно, търговската репутация, която е един от най-ценните активи на всяка компания, отсъства като юридически термин в българския Наказателен кодекс и съответно не подлежи на защита в съда. Тази очевидна неравнопоставеност оказва дестабилизиращо влияние върху икономическия живот и бизнес-климата в страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5836 |26.07.2013 Съдят пак Любомир Павлов за измама . 4| 7299 |10.06.2013 Заека поиска да го осъдят бързо за убийството на Мирослава . 18| 5139 |24.04.2013 Агенция „Митници” за „Лукойл”: Mонополът победи . 2| 6390 |19.04.2013 Съдят Заека за убийството на Мирослава от Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads