Реклама / Ads
16| 9357 |30.06.2012 НОВИНИ

Магистрала „Тракия” напълно готова, но за лято 2013-а

.
Амбицията и обещанията на изпълнителя са участъкът до „Петолъчката" да се пусне в началото на август. Отсечката от „Петолъчката" до Карнобат ще бъде свързана в началото на следващата година.
 

Това лято магистрала „Тракия" ще стигне до „Петолъчката", каза по Дарик радио Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура".

„Амбицията и обещанията на изпълнителя са до „Петолъчката" да се пусне в началото на август", заяви той. Отсечката от „Петолъчката" до Карнобат пък ще бъде свързана в началото на следващата година. Така за следващото лято, 2013-а година, реално ще имаме цялата завършена магистрала „Тракия", изтъкна Лазаров.

„Договорът изтича февруари месец. Тъй като в последните дни на договора трябва да бъдат полагани последните слоеве асфалт, нашата техническа спецификация не позволява това, защото предполагаме, че тогава няма да има едно ярко слънце, което да има оптимални температури. И със сигурност ще се наложи администрацията като възложител да се намеси и да спре договора, има такава клауза в него, да спре изпълнението на строително-монтажните работи, и това реално щ отложи с няколко месеца пускането", обясни още Лазаров. И прогнозира, че отлаганията вероятно ще са май месец.

 

Лазар Лазаров обясни и какви са причините за забавянето на изпълнението на строежа в срок. „В този регион се случиха три големи инфраструктурни с трима различни изпълнителя. Всеки се бори, за да може да си изпълни обекта, започва да контрактува с със съответните доставчици на каменни материали. Битумът може да се кара с цистерни без проблем, но камъните се оказаха проблем. Зимата се оказа, че взривяването, трошенето на камъните след това, се получават замърсявания на фракциите. И тя или трябва да се мие, което е неимоверно скъпо, или да се чака да съхне. Това с тези дъждове се отложи във времето и забави значително изпълнението на обектите", коментира той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 112| 19406 |20.06.2012 Оправдаха напълно Мария Мургина . 89| 7659 |13.06.2012 Магистрала, теленце Станишко и 300 sms за ЧРД на Б. Борисов . 13| 5437 |23.04.2012 На всеки 12 километра загива по един човек на магистрала у нас . 87| 6339 |04.03.2012 Росен Плевнелиев: Президентската институция ми е напълно по мярка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads