Реклама / Ads
16| 6552 |03.01.2016 НОВИНИ

Магистралите не са почистени, 200 000 коли напират към София

.
Магистралите са пързалки Източник: Снимка на читатели
Първият по-обилен снеговалеж е объркал трафика и е причинил сериозни проблеми на шофьорите из цялата страна в неделния ден. За това свидетелстват снимки изпратени до нашия сайт и до други столични медии.
 
По-рано през деня от Министерството на регионалното развитие и благоустройството обявиха, че големите пътища са напълно проходими при зимни условия.

На магистрала "Тракия" не навсякъде е почистено. Има задръствания пред по-големите градове на нея.

Очаква се пътният трафик към големите градове и особено столицата да се засили още повече в късните следобедните часове. От КАТ обявиха, че само в столицата се очаква да влязат около 200 хил. коли.

От агенция „Пътна инфраструктура” информират, че заради силния вятър и нуждата от снегопочистване плановете при Владая да има две платна в посока към София са се променили.

По магистралите временно е ограничено движението на тежкотоварни камиони, сняг заваля на доста места в страната

Затова препоръката е към шофьорите, които ще влязат в столицата от Перник, е да използват автомагистрала "Люлин".

По магистрала „Хемус” започва спиране на товарните автомобили, защото вали много силен сняг. Засега спирането е на Ботевград. От пътната агенция ще преценят дали да спрат движението и на други места, информира "Фокус".

По план тежкотоварните автомобили – над 12 т, трябваше да бъдат спирани от 14 ч. насетне, но заради затруднената пътна обстановка спирането е започнало по-рано.

Очакваме снежна покривка от 10 до 15 см, което ще затрудни пътуването, обясниха от АПИ.

Около 10 хил. души се очаква да напуснат днес Банско, трафикът започна да се засилва около 11 ч.

За тези, които се връщат от Гърция е важно да знаят, че на ГКПП "Кулата" работи само едно трасе, а не две – това е заради ремонт на кантар от гръцка страна.

Километрично задръстване вече се е образувало на входа на столицата след караулката при Владая. Придвижването в района се осъществява със скорост от 3 до 5 км./ч., влизането в София отнема около 15 минути.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4569 |02.01.2016 804 коли бяха подпалени във Франция . 0| 4546 |01.01.2016 Сблъсък на 24 коли в Германия: 66 са ранени, един e загинал . 0| 4314 |27.12.2015 Спират тировете по автомагистралите и най-натоваренитe пътища . 4| 4384 |25.12.2015 Депутати обиколиха 41 пъти Земята през 2015 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads