Реклама / Ads
4| 5926 |30.09.2010 НОВИНИ

Магистрат си призна: Играх с Красьо Черния!

.
Бившият шеф на Апелативния съд във Велико Търново Йорданка Неделчева призна, че е търсила услугите на Красимир Георгиев, за да спечели проект за обучение по английски език на подопечните й магистрати.
 
Тя даде показания в рамките на делото за лъжесвидетелстване, което се води срещу Красьо Черничкия.

Общо 8 от очакваните 11 магистрати се явиха пред Софийския районен съд, за да разкажат за своите връзки с лобиста. Двама съдии се оказаха нередовно призовани, а един от прокурорите не присъства с мотив, че преди да получи призовката вече е планирал и платил пътуване в чужбина.

Неделчева разказа, че се познава с Красьо от 2006 година. Тя се свързала с него през неин приятел, който обяснил, че ще си говорят за рибарство. Ходенето за риба било хоби и на самата Неделчева. "Бога ми, винаги съм била предпазлива с контактите си", каза бившият шеф на Апелативния съд във Велико Търново и заяви, че е помолила шефа на Плевенския военноокръжен съд да провери дали Красьо има някакви криминални регистрации. Оказало се, че няма такива, и магистратът започнал да си контактува с него.

През годините те често се виждали в Плевен и в самото Велико Търново, тъй като сестрата на Красьо била студентка там. Георгиев й се представял като човек от строителния бизнес с "интереси в обществения живот". Йорданка Неделчева заяви, че не е говорила с него за дела и позицията си в съдебната система. Въпреки това призна, че се е възползвала от връзките на Красьо във вече бившото Министерство на държавната администрация. Той й споменал, че има познати там, а съдийката се заинтересувала, защото искала нейните колеги в Апелативния съд да изкарат обучение по английски.

Връзката на Красьо в министерството, която се оказала и негова роднина, свършила работа и Неделчева била пред подписване на договор за изпълнение на проект за обучение по английски на магистратите. Тя обаче се отказала в последния момент, защото контрактът не й харесал.

Показания пред съда даде и прокурор Първолета Никова, която разпитва Красьо по време на разследването. Тя обясни, че Красимир Георгиев е отрекъл пред нея да познава каквито и да е юристи, тъй като не е такъв и никога не му се е налагало да ползва техните услуги. Никова води делото срещу Георгиев за търговия с влияние.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5472 |21.09.2010 РЗС атакува топ магистрат за доходи, имоти и конфликт на интереси . 2| 4909 |10.08.2010 Темида потвърди назаказанията на магистрати, бъбрили с Красьо Черния . 28| 5259 |04.08.2010 Б. Борисов: ВСС е рожба на три партии и Красьо Черния . 12| 5129 |01.08.2010 Бодо Хомбах призна: ВАЦ е готова да продава вестници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads