Реклама / Ads
20| 8934 |11.02.2010 НОВИНИ

Махат доц. Петров като лектор в УНСС

.
Проф. Борисов
Арестуваният при операцията „Октопод” бивш съветник в ДАНС Алексей Петров няма да бъде поканен през следващата учебна година да води лекции в УНСС. Така ректорът на икономическия университет в София проф.
 
Борислав Борисов се разграничи от довчерашния си преподавател по "Фирмена сигурност и разузнаване" и съмишленик в Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

„Кой можеше да предположи, че до вчера - командир на барети, съветник в ДАНС, човек, който знае най-съкровените тайни на държавата и изведнъж днес...Просто не ми се говори", коментира ректорът скандалните разкрития за връзки с мафията на свой преподавател пред БГНЕС. Той обяснил, че Петров е защитил докторската си дисертация в Академията на МВР, а е доцент в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". В УННС бил само хоноруван преподавател.

"Само за сравнение ще кажа, че всяка година имам по 350-400 хонорувани преподаватели", обясни ректорът. В периода 1990-2000 година дисциплината "Фирмена сигурност и разузнаване" започва да се преподава с титуляр ген. лейт. проф. Стоян Андреев – съветник на президента д-р Желю Желев. Като титуляр Андреев избира за свой асистент Алексей Петров, който дори тогава не е имал защитена докторска степен. След защитата на дисертация на Петров, проф. Андреев се пенсионира и фактически асистентът му го наследява като титуляр, разяснил още ректорът.

Само преди няколко месеца станахме свидетели и как ректорът на Стопанската академия в Свищов доц. Величко Адамов също много бързо се разграничи от плевенския лобист на магистрати Красьо Черния. Именно доц. Адамов нашумя като научен ръководител и бизнес-партньор на човека с ланците. Той се оказа съдружник и с братята Маргини, но и от тях ловко се дистанцира. Сега пък сдружението "За европейско качество във висшето образование и борба с неакадемичните практики и плагиатството" разкри документи, свидетелстващи, че Величко Адамов е плагиатствал в научните си трудове. Установили са, че дисертационния труд на Адамов от 1999 година съвпада с разработка, писана още през 1974 година от французина Жорж Депаленс. Въпреки това обаче продължава години наред необезпокоявано да ръководи академията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7179 |11.02.2010 Борисов доволен от акцията срещу Алексей Петров . 21| 8983 |10.02.2010 Повдигнаха обвинение на Алексей Петров, Хамстера се предаде сам . 34| 17046 |10.02.2010 Арестуваха Алексей Петров в операция "Октопод" . 9| 6158 |08.02.2010 Ген. Кр. Петров: Новият Алианс не е опозиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads