Реклама / Ads
4| 4447 |11.12.2018 НОВИНИ

Махат оприличените на надгробни плочи по Графа

.
Изглежда, че гранитните призми, оприличени на надгробни плочи, които се появиха на ул. Граф Игнатиев миналата седмица ще бъдат премахнати. Приветстваме това решение.
 

Разбира се, визуално обозначаване на границата на трамвайното трасе е нужно - както писахме миналата седмица, то може да се направи по много начини, остава да видим, обаче, дали и как Община и проектант ще го направят. Така или иначе, различна настилка, светлинни индикатори, или друго, адекватно за споделено пешеходно-трамвайно пространство решение, трябваше да бъде част от идейните и работни проекти на улицата от самото начало.

 

Поставянето и последващото премахване на призмите показва много ясно, че в Общината цари пълен хаос. В 12 без 5, в последните дни на вече закъсняващия ремонт по хрумка на някой си "пътен инженер" в КАТ, възложител и проектант се втурват да редят гранитни буци по улицата - това се случва, защото администрацията и наетите от нея фирми са неспособни да обмислят, анализират и изпълняват технически решения, гарантиращи адекватна градска среда за всички ни. Докога ще се разчита на гражданска и медийна реакция, аз да се противодейства на сътворените глупости? Очевидно е, че в София се работи на два принципа: или "проба-грешка", или "правим го, ако мине номера"..Само, че това ли искаме от хора, избрани, за да управляват разходването на нашите данъци и определящи качеството ни на живот?

 

Г-жо Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, призоваваме ви за пореден път да остраните служителя на КАТ (СДВР Столична Полиция) - инж. Василев от съгласувателните комисии на Столичната община. Този човек няма знанията, капацитета, иновативността и гъвкавостта, за да предлага адекватни на средата решения. Откъде накъде пътният полицай ще определя градската среда? Време е определящите бъдещето на този град да бъдат хора с модерно мислене, които искат да направят нещо правилно, вместо само да се оправдават.

 

#ГафИгнатиев #СпасиСофия

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3796 |27.11.2018 Махат загражденията и пускат пробно трамваите по „Граф Игнатиев“ . 2| 5058 |15.10.2018 Ще махат наровете в арестите . 0| 4266 |29.08.2018 Махат НИМХ от БАН . 8| 5984 |28.04.2018 Махат растителните мазнини от млечните продукти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads