Реклама / Ads
0| 6942 |27.07.2015 НОВИНИ

Махнаха от следствието хората, които не играят по свирката на КОЙ

.
Работещите в спецзвената за политически поръчки на модела КОЙ в столичното следствие и прокуратурата са значително редуцирани. Това научи Фрог нюз от магистратските среди.
 

Причината е, че от тях са изчистени  всички разследващи, които са непокорни и  не искат да  играят по свирката на КОЙ. Така например от около 30 човека в т.нар. първи сектор в Столична следствена служба, сега са останали само 10-на човека. Неудобните служители са разхвърляни във втори сектор, който разследва икономически престъпления  и в трети, където се нищят криминалните дела. Имало схеми  как да се разпределят делата, уж на случаен принцип, така че да попаднат само във верни на статуквото хора. Единият номер бил да се принуждават служителите да си подават отвод, докато материалите не отидат в точния човек. Другият начин бил да се пишат постановления за възлагане на определени следствени действия на конкретен  следовател.

 

Всички били наясно с подлостите, но си траели. В сградата витаел страх, защото всеки, който нададе  глас, можел да се „обзаведе“ с куп дисциплинарни проверки. Твърди се, че влиянието на бившия шеф Пепи  Еврото  не е отслабено, даже напротив. Хората му се толерирали и издигали.  Освен това срещу тях не се завеждали дисциплинарни производства при никакви обстоятелства, без значение колко и за какво са сгафили .

 

Звеното, за което се твърди, че е под специална закрила, се оглавява от Илияна Кирилова. Лично тя съблюдава сега хода на разследването за КТБ . Колегите й твърдят, че нейната сестра Нора, работи в същата служба. Тя е деловодителка отново на първи сектор. Преди време Кирилова оглавяваше стопанския отдел на Столичното следствие, но беше отстранена заради различни сигнали. След това по странни причини отново беше върната, като този път й се повери спецзвеното. Шефът на следствието пък Иван Иванов се прочу, след като на него лично му беше поверено скандалното  дело за „убийците“ на депутата от ДПС  Делян Пеевски . Подчинените му са категорични, че съпругата му Миряна  всеки ден се явява на работа при него, в столичното следствие. Те се чудят защо двамата са на едно място и допускат, че в случая  може да става дума за конфликт на интереси.

 

Следователите са шашната от начина, по който се въвличат да служат на модела КОЙ. Подобно на зле скалъпена соцпропаганда , преди няколко  дни започнал да им се рекламира сайт, изцяло ориентиран срещу правосъдния министър Христо Иванов и действащ в защита на главния прокурор Сотир Цацаров . Носел се слух, че за него лично отговаряли Пепи  Еврото  и наскоро напусналия следовател Христо Панев. Преди да се махне от Столичното следствие, той отговаряше за делото КТБ .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5026 |10.07.2015 Иван Костов: Да се спрат безумните разпити в следствието . 1| 5221 |28.04.2015 Първо във Фрог: Махнаха шефа на гранична полиция . 3| 5270 |19.03.2015 Магистрат на Кой по делото КТБ пое Следствието и влезе в конфликт на интереси . 9| 5633 |24.02.2015 Иванов: Хората, от които зависят интерконекторите, нарочно не ги реализираха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads