Реклама / Ads
19| 5071 |06.03.2020 НОВИНИ

Мая Манолова: Хората подкрепят Бойка на перваза, а не Бойко

.
Мая Манолова
Къде беше Бойко Борисов днес в тази ситуация със сестрите!? Трябваше ли Бойка да се качи на перваза на парламента, за да е на нивото на кабинета на Борисов, че той да я види най-после. Хората подкрепят Бойка, не Бойко. Това коментира пред бТВ Мая Манолова.
 

Те надминаха ръба на отчаянието и се качиха високо на перваза на прозореца, за да ги види властта, защото властта не ги виждаше под прозореца си пред Министерски съвет. От 1 март никой представител на институция не им обърна никакво внимание, каза още Мая Манолова.


Медицинските сестри имат много ясни искания. Те бяха представени пред управляващите и трябваше на 1 март да се каже кои от исканията им ще бъдат приети и кои не, обясни Манолова.


Ананиев лъже, че техните искания ескалират и че постоянно се променят. Исканията им са съвсем конкретни и ясни, посочи още тя.


Искат професията медицинска сестра и специалист по здравни грижи да е защитена. Това е съвсем логично искане, защото медицинските сестри са на изчерпване. Един ден няма да има кой да се погрижи за Ананиев в болницата. Последно в списъка на защитените професии имаше озеленител! Защо и медицинските сестри да не са в този списък, коментира тя.


Друго искане е заплатата на сестрите да е колкото две минимални работни заплати - 950 лева. Искат да имат възможност за частни медицински практики, както е навсякъде по света. Искат да е остойностен труда на медицинската сестра, посочи Манолова.

 

Държавата се разпада от безотговорните институции и политици. Безхаберието на върха на здравеопазването убива държавността. Нежеланието и неумението да се води диалог, да се чуят проблемите, каза още Манолова.

 

Скоро различните протести, които тръгват из страната – срещу зариването на страната с боклук, срещу инсталациите за изгаряне на боклук, срещу тровенето на въздуха, за заплати, всички тези хора в един момент ще се съберат, ще се обединят и тогава тежко й на властта, прогнозира Манолова.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6476 |04.03.2020 Манолова: Борисов обяви поевтиняване на газа, но скри, че няма да намалят сметките на гражданите . 4| 4336 |02.03.2020 Манолова призова гражданите да подкрепят майките и сестрите . 5| 5245 |26.02.2020 Манолова: Идват два токови удара - нова цена на тока и либерализацията на пазара . 7| 4453 |26.02.2020 Томислав Дончев: Хората не се пускат в болничен от телевизора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads